Backup Script til PHP MySQL filer

March 17

Når du opretholde et websted, der bruger en MySQL-database til at huse nogle oplysninger, bør du med jævne mellemrum opretter sikkerhedskopier i tilfælde af serverfejl. Du kan skrive et PHP script, der forbinder til og skaber en backup af din MySQL-database. Du kan gemme scriptet enten som en funktion eller blot som en webside selv. Når du udfører scriptet, PHP gemmer automatisk alle de oplysninger, du angiver til en fil.

Forbindelse

Før du kan få adgang til data fra MySQL-databasen, skal du oprette forbindelse til det. PHP mysql_connect funktion tager tre parametre - databaseserveren, brugernavn og adgangskode. Brug denne funktion til at oprette forbindelsen. Med det gjort, du bruger "mysql_select_db" funktion og giver en database navn som en parameter for at vælge en database, du vil sikkerhedskopiere, eller du kan bruge en "SHOW DATABASER" forespørgsel for at få navnene på hver database på serveren og derefter sikkerhedskopiere dem en efter en.

Få tabellerne

Brug PHP "mysql_query" funktion til at sende en "VIS TABELLER" forespørgsel til databasen, så brug en while-løkke, der rekursivt kalder "mysql_fetch_row" funktion for at få hvert bord navn fra resultaterne. Gem disse resultater i en PHP array. Dette giver dig mulighed for at sikkerhedskopiere data i alle tabeller, der findes i databasen eller specifikke tabeller, du identificere, hvis du ikke har brug for at sikkerhedskopiere hver enkelt.

Få Records

Brug en "foreach" loop for at bladre gennem de tabeller, du vil sikkerhedskopiere, ved hjælp af PHP variabel med alle tabelnavne. For hver løber gennem løkken, sende en "SELECT * FROM $ tabelnavn" forespørgsel at få alle poster i tabellen. Brug derefter en indlejret for løkke og mens løkke, der, mens løkken ikke er gået igennem alle data, indsamler poster en ad gangen, formaterer dataene i den til, hvordan du ønsker det skal vises i back-up fil, og føjer dette resultat til en enkelt PHP variabel. Når løkken er færdig, vil denne variabel indeholde alle de oplysninger i MySQL tabellen.

Back-Up File

Brug PHP "fopen" funktion til at åbne en ny skrivbar fil. For filnavnet, bruge "tid" funktion for at få den aktuelle tidsstempel for at sikre, at hver backup fil af databasen er unik og give det et "sql" udvidelse. For eksempel, skriv "fopen (" mysql-Backup-". Tid ()." Sql "," w + ")" at skabe en unik fil. Dernæst bruge "fwrite" funktionen til at skrive indholdet af PHP variabel med alle databasens oplysninger til filen og derefter bruge "fclose" funktion til at lukke filen sikkert. Du kan oprette backup-fil enten på en webserver eller en lokal maskine.


relaterede artikler