HTML vs. JavaScript

September 17

HTML vs. JavaScript


HTML og JavaScript er begge sprog bruges til at lave websider. Den seneste version af HTML - kaldet "HTML 5" - blev udviklet. Den standarder gruppe, W3C, betragtes de behov, fire grundlæggende sprog i dets udvikling: HTML, CSS, DOM og Javacript. DOM bruges til at få adgang og manipulere forskellige HTML-dokumenter. CSS er et layout sprog. HTML fortæller en browser, hvordan elementer på en side skal se ud. JavaScript håndterer interaktive elementer.

HTML

HTML er en forkortelse, der står for Hyper Text Markup Language. Det bruges til at fortælle en webbrowser som Internet Explorer, Firefox, Safari eller Google Chrome, hvordan en webside og dens indhold skal se ud. HTML-sider er bygget fra tags, der giver instrukser til browseren. For eksempel <p> tag fortæller en webbrowser for at begynde et nyt afsnit og </ p> tag fortæller det, når afsnit ender. Kun tekst, der vises mellem tags vil blive vist i browseren. Forskellige tags fortælle browseren, som skrifttyper til at bruge, hvad farve teksten skal være, om det skal være store eller små, fed eller kursiv og meget mere. Standard HTML er ikke små bogstaver, hvilket betyder, at mærkerne kan skrives i enten øvre eller små bogstaver. Dette er ikke tilfældet med XHTML, som er designet til brug med andre programmeringssprog og kræver al tekst, der skal små bogstaver.

JavaScript

JavaScript er ikke, som det ser ud, det samme som Java, som er en meget kompliceret programmeringssprog. JavaScript er et scriptsprog, hvilket betyder, at det bliver brugt til at færdiggøre enkle og interaktive funktioner på websider. For eksempel, hvis en bruger udstationerer en kommentar på en blog eller en nyhedshistorie, er det typisk JavaScript-kode, der henter dato og tid fra serveren og føjer den til kommentaren. Javascript er altid store og små bogstaver, kapitalisere et ord, der formodes at være små bogstaver vil forårsage en fejl på websiden.

Kombination

HTML og JavaScript vil typisk både benyttes på alle webside. JavaScript håndterer interaktive objekter og HTML fortæller webbrowseren, hvor objekterne skal gå på siden og i nogle tilfælde, hvordan de skal se ud. For eksempel koden document.write ( "<h1>" tid "</ h1>") fortæller webbrowseren for at vise tiden. JavaScript kode "document.write" fortæller browseren at vise noget, ordet "tid" fortæller JavaScript, hvad der skal vises, og tags <h1> og </ h1> er HTML-kode, der fortæller browseren til at anvende en bestemt skrifttype definition til det tidspunkt, der vises.

Historie

HTML var originalsproget af World Wide Web. Det blev oprindeligt udviklet CERN, det europæiske laboratorium for partikelfysik i Genève, Schweiz i 1989 af Tim Berners-Lee, der også var opfinderen af ​​World Wide Web (WWW). WWW blev oprindeligt planlagt som en måde for enkeltpersoner at dele tekstdokumenter. JavaScript blev oprindeligt er også kendt som ECMAScript og blev opfundet af Brendan Eich på Netscape, en af ​​de oprindelige web browswers, for lanceringen af ​​Netscape version 2.0 i 1996.


relaterede artikler