Sådan oprettes et intranet Website

July 11

Sådan oprettes et intranet Website


Et intranet hjemmeside er udviklet ved hjælp af de samme teknologier, der anvendes til at skabe en offentlig hjemmeside på internettet. Der er to primære forskelle. For det første er indholdet af en intranet fokuseret på en begrænset gruppe af mennesker, typisk de ansatte og underleverandører i en virksomhed eller organisation. For det andet, intranettet ikke er tilgængelig via internettet; sin web-server er programmeret til at reagere kun på anmodninger fra indersiden af ​​interne netværk i organisationen.

Instruktioner

1 Udvikle intranettet hjemmeside, som du ville skabe en regelmæssig hjemmeside. Du kan bygge et intranet hjemmeside fra bunden ved hjælp af HTML, CSS og andre web-bygning værktøjer, eller du kan bruge et content management system som Drupal eller Joomla, som kommer med præ-bygget moduler designet til mange forskellige formål. Mange content management systemer kommer med moduler specielt designet til intranet udvikling, så hvis du ikke har slået sig ned på en webserver-teknologi, kan du spare dig selv en stor indsats ved at vælge en af ​​disse.

2 Implementer intranettet i test kapacitet på dit interne netværk. En offentlig webserver skal sættes op, så dens port 80 - over som de fleste web-trafik foregår - vender mod internettet, men på et intranet server skal du udtrykkeligt undgå dette. En test server kan nås ved at gå til sin numeriske IP-adresse på det interne netværk; for eksempel, "http: //10.0.1.100” vil nå en intern intranet web server, hvis det er den tildelte IP-adresse for serveren.

3 Begræns adgang til webserveren uden for interne netværk. Dette sker som regel ved IP-adresse begrænsning, brugernavn og adgangskode registrering, eller begge dele. IP-adresse begrænsning kontrollerer IP-adressen på indkommende anmodninger, og kun besvarer adresser på lokale netværk; hvis dine routere tildele IP-adresser i intervallet 10,0. [0-255]. [0-255], hvilket er typisk for en mellemstor virksomhed, vil så indgående forespørgsler uden for dette interval, der er rettet til den pågældende computer blive afvist. Et brugernavn og adgangskode system tillader dit intranet til at reagere forskelligt på grundlag af de tilladelser, der er tildelt forskellige personer i din organisation.

4 Tildel et domænenavn adresse til dit intranet server. Sæt denne op i din interne domænenavn server (DNS). Intranet-servere er normalt tildelt tredje level domæner; hvis din organisatoriske domæne er "yourcompany.com", så et intranet kan reagere på "hr.yourcompany.com", eller "internal.yourcompany.com". Din DNS kan være privat, så kun interne netværk kan finde disse domænenavne, eller kan være offentlige, så længe de eksterne anmodninger til disse DNS-adresser afvises som oprettet i trin 3.