Hvad er en EnDat Encoder?

June 5

Hvad er en EnDat Encoder?


EnDat står for encoder data. En koder er en type sensor, der registrerer bevægelse og genererer et digitalt signal. Encodere er installeret i maskiner, der har spindler, måling hjul eller rack-and-pinion mekanismer i fabriksindstillingerne. De anvendes til at måle hastighed, position og lineær bevægelse på en maskine. Den EnDat encoder blev udviklet af Heidenhain Corporation.

EnDat

EnDat er en synkron encoder, der har ur signaler modtaget fra en controller. Indretningen ligner Synchronous Serial Interface eller SSI, som er en digital punkt-til-punkt-interface, der giver en-retningsbestemt kommunikation på op til 1.5MHz. Den EnDat er i stand til at sende mere information på 4MHz fordi det bruger interne hukommelse kredsløb, der kan læse og har data skriftlige eller gemt på dem ved en controller.

Datatype

Data, der er gemt på EnDat encoder omfatter diagnostik, identifikationskoder og en alarm status. Styringen er i stand til at sætte encoderen er nul referencepunkt; en indstilling, der hjælper med opsætning af udstyr, som koderen er bundet til. De oplysninger, der sendes fra EnDat encoder omfatter on-demand eller realtid absolut positionsdata af et instrument.

EnDat Components

EnDat kan have en analog 1-volt, peak-to-peak sinus og cosinus output, kredsløb i regulatoren brug for at beregne trinvise data for real-time styring af encoderen. Indkoderen anvender et kabel, med seks til 12 ledere, som er op til 493 fod lang.

EnDat 2.2

Den EnDat version 2.2 er en seriel to-vejs grænseflade til hurtig-respons-drev. Ligesom den oprindelige EnDat kan EnDat 2.2 beregne den absolutte position værdi og adgang til og opdatere oplysninger gemt i encoder.


relaterede artikler