Sådan ændres et navn i Linux

October 5

Sådan ændres et navn i Linux


Linux-operativsystem bruger en kommando-line interface på sin kerne, og de tidlige versioner påberåbt udelukkende på denne inputmetode. Men siden omkring år 2000, har Linux-distributioner brugt grafiske interfaces, svarende til Windows og Mac OS X. Brug af kommandoprompten til at udføre fil administrationsopgaver vil bidrage til at gøre dig fortrolig med den underliggende Linux-system, og giver dig mulighed for at træffe andre distributioner lettere. Ændring filnavne ved hjælp af tekstuelle kommandolinjen er en enkel proces.

Instruktioner

1 Find den fil, du ønsker at omdøbe ved at navigere til den relevante mappe ved hjælp af kommandoen "cd". På skal du skrive "cd" minus de citater, efterfulgt af et mellemrum og den mappe, du ønsker at flytte til. Du kan bruge enten hele stien, eller blot den relative sti fra din aktuelle placering. For eksempel, hvis du var i øjeblikket i en mappe kaldet "Rapporter", og målet filen er i en undermappe kaldet "juli" kan du bruge kommandoen "cd / juli" snarere end at skulle skrive hele stien.

2 Indtast "ls" til listen filerne i det aktuelle bibliotek, der sikrer, at den, du ønsker at omdøbe er til stede. Du omdøbe filer i Linux ved hjælp af kommandoen "flytte", "mv." Dette skyldes, så vidt filsystemet er bekymret, skal du oprette en ny instans af den samme fil med et andet navn, og slette originalen. For at ændre navnet på filen "salesdraft" til "salesfinal," du ville bruge kommandoen "mv salesdraft salesfinal" uden anførselstegn.

3 Brug kommandoen "ls" igen at opremse de mappe indholdet, hvilket skulle give dig mulighed for at kontrollere, at filnavnet er ændret med succes.

TIPS

  • Linux har ikke en kommando "Fortryd", og hvis du vælger et filnavn, der allerede er truffet af en eksisterende fil, vil denne fil blive overskrevet. Kontroller altid indholdet af mappen før du accepterer at navneskiftet.

relaterede artikler