Sådan konfigureres en VNC server med Red Hat

March 4

Sådan konfigureres en VNC server med Red Hat


VNC (Virtual Network Computing) er en software, der bruges til at oprette fjernforbindelse til computere, der bruger netværket. VNC-serveren er installeret på den computer, du ønsker at tage kontrol over, og VNC-klient bruges fra den computer, du bruger til at oprette forbindelse til serveren. Red Hat (og dens Red Hat Enterprise Edition 5) er en af ​​lederne i Linux-distribution for virksomhederne. Installation af VNC på en Red Hat Enterprise Edition sker som regel ved hjælp af kommandolinjen, som GUI (Graphical User Interface) er normalt mindre sikker.

Instruktioner

1 Opret forbindelse til serveren ved hjælp af "ssh IP_ADDRESS_OF_THE_SERVER: PORT". Skift til rod eller anden super-bruger ved at skrive "su" og indtaste adgangskoden til roden. Skriv "rpm -q vnc-server" i terminalen for at kontrollere, om VNC-serveren er installeret på systemet. Hvis systemet tilbage "pakke vnc-server ikke er installeret," så bruge kommandoen "yum installere vnc-server" for at installere VNC-serveren. Når du bliver bedt, acceptere installation af de nødvendige afhængigheder, der er nødvendige for VNC til at fungere.

2 Opret brugere på det operativsystem, der vil have tilladelse til at få adgang til serveren ved hjælp af VNC. Ved hjælp af terminalen, skriv "useradd USER_NAME1" for at oprette din første bruger. Brug "password USER_NAME1" for at oprette en adgangskode til den pågældende bruger.

3 Brug en teksteditor som vi, vim eller nano til at redigere den "vncservers" fil i "/ etc / sysconfig /" mappe. For vi, at bruge "vi / etc / sysconfig / vncservers". Tilføj følgende linjer i slutningen af ​​filen: VNCSERVERARGS = "1: USER_NAME1 2: USER_NAME2 [etc.]"
VNCSERVERARGS [1] = "- geometri 1024x768"
VNCSERVERARGS [2] = "- geometri 1280x800"
Osv
hvor "geometri" repræsenterer resolutioner understøttes af din Red Hat server.

4 VNC er afhængig af en startup script med navnet "Xstartup". Start og stop VNC-server til at skabe dette script automatisk. Type "service vncserver start" for at starte den og "service vncserver stop" for at stoppe det.

5 Opret forbindelse til systemet ved hjælp af brugernavn og passwords, du lige har oprettet. "Telnet 127.0.0.1" eller "ssh 127.0.0.1" vil give dig mulighed for at oprette forbindelse til computeren med brugerne. Fra prompt af hver bruger, til type "vncpasswrd" oprette en adgangskode for VNC for den specifikke bruger. Skift den aktuelle mappe til .vnc bruge "cd .vnc". Brug en teksteditor til at redigere Xstartup filen. Tilføj linjen "(mens sandt, gøre xterm, gjort) &" efter "! # / Bin / sh (-)". Slet "#" tegn foran "frakoblet SESSION_MANAGER" og "exec / etc / X11 / xinit / xinitrc" linjer. Gem filen. Vend tilbage til roden terminal ved at bruge "logout" for brugerens prompt.

6 Start VNC serveren ved hjælp af "service vncserver start" kommando fra prompten. Hver bruger vil oprette forbindelse til en anden session af VNC. Ved tilslutning, vil USER_NAME1 tilføj ": 1" til IP-adressen på den server. USER_NAME2 tilføjer ": 2". Fra Linux, vil kommandoen til at forbinde med USER_NAME1 være "vnc IP_OF_THE_SERVER: 1"


relaterede artikler