FileMaker Pro 7 Tutorials

January 14

Med FileMaker Pro 7 ansøgning, som er tilgængelig på både PC og Mac-computere, kan du bygge dynamiske databaser til at holde dit hjem eller kontor bedre organiseret. Nogle af de mest basale, populære FileMaker Pro 7 funktioner omfatter oprettelse af en ny database, tilføjer felter til din database og styre konti.

Oprettelse af en ny database

Efter brug af Filemaker Pro 7 cd'en til at installere programmet på din computer, vil du finde det i din "Alle programmer" liste på en pc eller "Programmer" mappe på en Mac. Når du først starte programmet, vil du se en velkomst skærm med en bred vifte af muligheder. For at oprette en ny database, har du to muligheder: brug en skabelon eller oprette en tom fil. Hvis du vælger at bruge en skabelon, skal du vælge en af ​​de tilgængelige skabeloner og derefter klikke på "OK" knappen. Hvis du beslutter at starte med en tom fil i stedet, skal du vælge den relevante alternativknap, og klik på "OK" knappen.

Tilføje felter

For at begynde lagring og organisering af data i din nye Filemaker database, skal du tilføje felter. I Filemaker Pro 7, er felter defineret i hovedtabellen management vindue. For at komme dertil, skal du gå til menuen "Filer" øverst i vinduet, udvide "Definer" undermenuen og klik på "Database" valgmulighed. Du vil se en liste over de alle felter i øjeblikket er i din database og derefter blive givet mulighed for at tilføje nye. Indtast navnet på et nyt felt i afsnittet "Feltnavn", og derefter vælge den type felt, du vil tilføje fra "Type" drop-down menuen. Når du er klar, skal du klikke på knappen "Opret" for at tilføje det nye felt til din database.

Administration af konti

Hver ny database oprettet med Filemaker Pro 7 havde en administratorkonto med en tom adgangskode, hvilket betyder enhver, der forsøger at åbne filen, vil kunne få adgang til sine data. For bedre at sikre din database, kan du besøge vinduet Account Management. For at komme til det, gå til menuen "Filer", åbne "Definer" undermenuen og vælg "Konti og privilegier" valgmulighed. Dette vil bringe en liste over alle konti i databasen. For at tilføje en ny konto til din fil, skal du klikke på knappen "Ny", indtast et brugernavn og en adgangskode, skal du vælge et tilladelsesniveau og klik på "OK". For at slette en konto, skal du blot markere den konto, du vil fjerne, og klik på knappen "Slet".


relaterede artikler