Hvordan man kommer til Netværkssteder på Windows Vista

August 22

Windows XP har en placering kaldes "Netværkssteder", hvor du nemt kan oprette forbindelse til computere og andre enheder på netværket. I Windows Vista, er denne ressource kaldes "Network", og er en del af Netværks- og delingscenter. Ud over genveje til dit netværk computere, printere, router og medieservere, "Netværk" grænseflade i Windows Vista giver hurtige links til at tilføje en printer, tilføje en trådløs enhed til netværket eller vende tilbage til Netværks- og delingscenter.

Instruktioner

1 Sørg for, at den enhed, du ønsker at få adgang til via "Netværk" er tændt og tilsluttet dit hjemmenetværk. Sørg også for, at din Vista-computer er tilsluttet netværket. Hvis det ikke er, skal du klikke på "Start" og "Opret forbindelse til." Vælg dit netværk på listen, og klik derefter på "Connect".

2 Klik på knappen "Start" og klik på "Control Panel". Vælg "Netværk og Internet".

3 Klik på "Vis computere og enheder." Hvis dine computere og andre enheder alle er korrekt tilsluttet netværket, bør genvejene vises i vinduet.

4 Dobbeltklik på ikonet for den enhed, du vil have adgang til. Naviger de delte mapper, printere og andre ressourcer, der vises i vinduet.

TIPS

  • Hvis linket er aktiveret i menuen Start, kan du også klikke på "Start" og "Netværk" for at få adgang til dine netværksenheder i Vista.
  • Hvis du ikke kan se nogen andre enheder i "Netværk", netværk opdagelse kan være slukket. Fra i "Netværk" vinduet, klik på "Netværk og delingscenter." Klik på pil ned ved siden af ​​"Netværk opdagelse" for at udvide listen. Vælg knappen ved siden af ​​"Aktiver netværk opdagelse" og derefter klikke på "Anvend". Hvis du planlægger at dele filer, også klikke på pil ned ved siden af ​​"Fildeling" og vælg "Slå fildeling." Klik på "Anvend".
  • Hvis du ikke kan se nogen filer eller mapper i "Netværk" interface, skal du ændre dine tilladelser for deling. I Windows Vista, find den fil eller mappe pågældende, højreklik på den og klik på "Del". Vælg de brugere til at dele det med, og klik derefter på "Del". I Windows 7 skal du højreklikke på filen eller mappen, klik på "Del med" og vælg "Specifikke mennesker." Vælg de folk til at dele med, klik på "Tilføj" og derefter "Del". I Windows XP skal du vælge filen eller mappen, og vælg derefter "Del denne mappe" under "Fil og mappeopgaver." Klik på "Deling" fanen, klik på "Del denne mappe" og klik på "OK".
  • Windows Vista bruger navnet "Arbejdsgruppe" som sit netværksnavn, der strider mod XP standard arbejdsgruppe navnet "MSHOME." For at tilføje en Windows XP-computer til din Vista netværk, skal du klikke på "Start", højreklik "Denne computer" og vælg "Egenskaber". Vælg "Computer Name" fanen og klik på "Change". Under "Medlem af" skal du vælge "Arbejdsgruppe". Skift arbejdsgruppe navn til "Arbejdsgruppe" og derefter klikke på "OK."

relaterede artikler