SQLite Components

June 15

SQLite Components


SQLite software tager en usædvanlig tilgang til database management, i forhold til tilbud såsom IBMs DB2 og Microsoft SQL Server. SQLite har ikke en separat database server program; i stedet bliver det en del af det program, der bruger databasen. Softwarens højeffektive design implementerer det meste af SQL-92 standarden og samtidig undgå den tunge brug af IT-ressourcer normalt støder på med database management software.

SQLite

SQLite er et gratis, open-source, relationel database management system, der bruger industri-standard Structured Query Language, eller SQL. Selv om de fleste database server systemer indebærer gigabyte software, SQLite passer hele sin kodebase i en pakke på omkring 350 KB, hvilket gør det til et populært valg for applikationer, der kører på smartphones, tablets og andre mindre systemer. Et konsortium af hardware- og software-selskaber, herunder Oracle, Adobe og Nokia, fører tilsyn SQLite udvikling.

Bibliotek

Hovedbestanddelen i SQLite er dens bibliotek, en fil, der bliver en del af et større softwareapplikation. For eksempel, hvis en programmør skriver et spil, der bruger en SQLite database, er dens bibliotek tilføjes programfilerne for spillet i en proces, der kaldes "kompilering". Den kompileret program fil indeholder spillet og SQLite biblioteket. Når en spiller gør en høj score, spillet programmet sender oplysninger til biblioteket, der skriver scoren i databasen.

Database

SQLite gemmer sin database oplysninger i en enkelt fil, en fil pr database. Filen indeholder tabeller, synspunkter og andre strukturer normalt er til stede i en database, samt støtte information. For eksempel indeholder filen indekser anvendes til at lokalisere data i en database hurtigt. Den maksimale størrelse på en SQLite database fil er 140 terabytes, er tilstrækkeligt til næsten enhver tænkelig brug.

Auxiliary Files

SQLite fastholder ekstra filer, der holder styr på databasens tilstand. Disse filer bor i den samme mappe som databasefilen. En fil, der kaldes en tilbagerulning tidsskrift, sparer transaktioner i gang. Hvis computeren oplever en strømafbrydelse midt i en database opdatering, og efterfølgende genstartes, SQLite bruger rollback tidsskrift til yndefuldt fortryde halvfærdige transaktioner. En anden fil, kaldet skrive-ahead log eller WAL, tjener et lignende formål. En database kan have en tilbagerulning tidsskrift eller en WAL, men ikke begge dele.