Sådan Unzip en ZIP fil i Unix

November 4

Sådan Unzip en ZIP fil i Unix


ZIP-filformatet er en datakomprimering og arkiv format. En ZIP-fil indeholder en eller flere filer, der er komprimeret til at reducere filstørrelsen. Det anbefales stærkt at bruge .zip komprimeringsformat i UNIX, så filerne nemt kan være ukomprimeret i Windows via WinZip eller PKunzip. Der er to andre vigtige former for kompression: den .tar og .gz formater. Alle tre af disse formater kan nemt pakkes ud (ukomprimeret) i UNIX miljø med en enkelt linje erklæring.

Instruktioner

1 Skriv "unzip zipfile.zip", hvor zipfil er navnet på den fil, du uncompressing. "Unzip" kommando Den giver brugeren mulighed for at lyne komprimerede filer med .zip forlængelse.

2 Skriv "tar xvf tarfile.tar", hvor tarfile er navnet på den fil, du uncompressing. Den "tar xvf" kommando giver brugeren mulighed for at dekomprimere komprimerede filer med .tar forlængelse.

3 Skriv "gunzip zipfile.gz", hvor zipfil er navnet på den fil, du uncompressing. Den "gunzip" kommando giver brugeren mulighed for at lyne komprimerede filer med .gz forlængelse. Gunzip konverterer filen til en tar-fil uden .tar forlængelse. Så nu skal du følge trin 2 og skriv "tar xvf zipfile." Zipfil i dette tilfælde ikke har nogen forlængelse.


relaterede artikler