Sådan Unzip en GZ fil i Linux

June 14

GZ filer er arkivfiler komprimeret med "gzip" program, der ligner zip filer. Disse arkivfiler indeholder en eller flere filer, komprimeret til en mindre filstørrelse for hurtigere download-tider fra internettet. Kildekode og andre software programfiler til Linux er ofte distribueres i .gz eller .tar.gz format. Pak en GZ-fil ved hjælp af "gunzip" kommando eller en .tar.gz fil ved hjælp af kommandoen "tar" i en Linux terminal.

Instruktioner

1 Åbn et terminalvindue ved at klikke på "Programmer", "Tilbehør" eller "Systemværktøjer" og "Terminal".

2 Naviger til den mappe, der indeholder GZ-filen ved at skrive "cd" i "Terminal" vinduet, trykke på "Space", skrive navnet på mappen og trykke på "Enter". For eksempel, navigere til "Downloads" mappe ved at skrive "cd Downloads" i "Terminal" vinduet og trykke på "Enter".

3 Pak en .GZ fil ved at skrive "gunzip" i "Terminal" vinduet, trykke på "Space", skrive navnet på den .gz-filen og trykke på "Enter". For eksempel, unzippe en fil med navnet "example.gz" ved at skrive "gunzip example.gz" i "Terminal" vinduet og trykke på "Enter".

4 Pak en .tar.gz fil ved at skrive "tar -zxvf" i "Terminal" vinduet, trykke på "Space", skrive navnet på den Tar.gz filen og trykke på "Enter". For eksempel, unzippe en fil med navnet "example.tar.gz" ved at skrive "tar -zxvf example.tar.gz" i "Terminal" vinduet og trykke på "Enter".


relaterede artikler