RIP Protokol Tutorials

January 11

RIP Protokol Tutorials


RIP, Routing Internet Protocol, er en distance-vektor-protokol. Det ser på alle mulige netværk ruter til en destination og vælger den korteste. Afstanden måles i humle, hvor den ene router er et hop. Grænsen er 15 humle til RIP, så kun 15 netværk / routere kan identificeres ved RIP. grunden til at bruge RIP er imidlertid, at det kan opdage ruter en ukendt netværk.

IP-adresse og undernetmaske

RIP Protokol Tutorials

En IP-adresse og undernetmaske er ligesom en bygning adresse og foors i bygningen.

RIP anvender en IP (Internet Protocol) for at finde et netværk. Hver IP-nummer har to komponenter, et netværk og en vært (PC). Det bruger også en undernetmaske.

For at forstå en IP nummer og undernetmaske, tænke på en bygning. Netværket nummer ville være adressen af ​​bygningen, men undernetmasken ville hjælpe med at identificere gulvet (en etage er et sub-netværk) af bygningen, og hvor pc'en ville blive fundet. En IP-adresse kunne ligne 192.168.12.20 med en maske af 255.255.255.240. Netværket del ville være 192.168.12.0. Brug undernetmasken, ville jeg også være i stand til at lokalisere værten, der ligger på 2. "gulvet" (sub-netværk). RIP bruger disse oplysninger til at dirigere pakker til den korrekte placering. Disse er netværksruter.

Hvert netværk rute er identificeret via RIP og en routing tabel skabes der gemmer ruterne i routeren.

Pakker

RIP Protokol Tutorials

En Packet er en Unified Arrangement of Information

RIP protokollen bruger individuelle pakker til at sende oplysningerne. Tænk på en pakke som et brød med 25 skiver. Dog indeholder forskellige oplysninger, hver skive. Alle sammen, den "loaf" kombinerer for at danne en sammenhængende enhed, en pakke, der efterfølges af andre pakker.

Pakkerne tilsammen kunne være en del af en e-mail-meddelelse, en musikfil eller video, eller et dokument. For at sende filerne, bliver de pakker før transmission finder sted, og rekombineret i den anden ende bagefter.

RIP opdateringer

RIP Protokol Tutorials

RIP opdateringer bruges til at opretholde geometrien af ​​nettet

RIP udfører routing opdateringer at opretholde en up-to-date visning af nettet. Men alle netværk har stabilitetsproblemer, hvilket betyder, at routere kan miste kontakten med andre, eller nogle kan gå ned. Dette ændrer geometrien af ​​nettet. Udsendelser forekomme fra en router til alle de andre hver 30 sekunder fortæller hver router hvilke ruter er stadig tilgængelige ..

RIP gør dette ved at sende hele routing tabellen til alle de andre routere. Alle andre routere i netværket igen sende hele deres routingtabellen, uanset om der er nogen ændring i geometrien af ​​netværket.

routing loops

RIP Protokol Tutorials

Routing loops forårsage forbindelsesproblemer.

RIP kan være ude af stand til at opdatere sin routing tabel hurtigt nok, hvis en router går ned, så det stadig forsøger at kommunikere med den. De kan modtage transmission fra andre routere, der alle ruter er "live", selv når en eller flere routere er ikke tilgængelige. Dette kan skabe en routing løkke.

For at forhindre dette i at ske, kan RIP forhindre, at oplysninger i at komme ind i routeren med "forgiftning" ruten, så for ikke at acceptere routing opdateringer fra den samme port, som sendte dem ud. For eksempel, hvis en router A sender en opdatering til router B ud af port 1, så Router B kan ikke reagere med en opdatering til router En bruger port 1. Opdateringer er at komme fra andre routere, ikke Router B.


relaterede artikler