Sådan redigeres en fil ved hjælp AWK

August 27

AWK er et software-værktøj, der kører på Unix-lignende systemer. Det kan udtrække data fra filer og rapporterer resultaterne. AWK har sit eget sprog indbygget programmering; at sproget har en stærk støtte til opgaver som mønster matching og beregning af aggregerede tal. Blandt andre formål, kan du bruge AWK at redigere eller ændre indholdet af en eksisterende fil.

Instruktioner

1 Log ind på din computer i teksttilstand (det, der kaldes en "skal" i Unix-lignende systemer). Den specifikke måde at udføre dette trin afhænger af operativsystemet. For eksempel, for Ubuntu Linux, tryk på "Ctrl + Alt + F1" på Ubuntu login prompt for at opdrage en tekst-mode login-prompten, derefter indtaste dit brugernavn og password.

2 Opret en ny fil med resultaterne af at have AWK udføre en tekst substitution på den oprindelige fil, ved at skrive følgende kommando i skallen:

kat inputFile.txt | awk '{gsub (/ Indra /, "Sucharita") print}'> tempFile

Erstat "inputFile.txt" med navnet på den fil, du har brug for at redigere. Erstat "Indra" med den streng, du ønsker at ændre i den oprindelige fil. Erstat "Sucharita" med strengen, der skal erstatte den første streng. Især kan den anden streng være tom ( "") - dette vil slette alle forekomster af den oprindelige streng fra filen. Tryk på "Enter". Når kommandoen er færdig, vil en ny fil med navnet "tempFile" indeholde resultatet af redigering "inputFile.txt."

3 Omdøb den redigerede fil ved at skrive følgende kommando i skallen:

mv tempFile inputFile.txt

Tryk på "Enter".


relaterede artikler