Hvad Frekvens er vigtig for trådløse Kunder?

April 19

Hvad Frekvens er vigtig for trådløse Kunder?


Radiobølge frekvens er antallet af radiobølger transmitteret pr sekund, og en anden definition er bredden af ​​en radiobølger. Disse to definitioner supplerer hinanden, fordi jo kortere bølge, jo flere bølger krusning ud per sekund. Frekvens måles i Hetz. Tusind millioner Hertz er en gigahertz. Wi-Fi-systemer fungerer ved to frekvenser: 2,4 gigahertz og 5 gigahertz.

standarder Krop

Forskellige producenter har brug for en neutral organisation til at definere et system, så de alle kan bidrage udstyr uden at føle, at de støtter succes en rival. Den internationalt anerkendt standardiseringsorgan til netværksteknologi er Institute of Electrical and Electronics Engineers. Ansvaret for definerer standarder tilkommer IEEE s 802.11 arbejdsgruppe. Dette udvalg offentliggør sine anbefalinger i henhold sin kode efterfulgt af et bogstav, der viser en serie. De fire vigtigste standarder for Wi-Fi-netværk er 802.11a, 802.11b, 802.11g og 802.11n.

Erhvervskunder og private

Når IEEE offentliggjort sine første standarder i 1999, trådløs kommunikation var nyt og dyrt. 802.11 Arbejdsgruppen ønskede at anbefale et effektivt og robust system, der kan konkurrere med kablede netværk på arbejdspladsen. Gruppen ønskede også at producere et system, der var overkommelige til hjemmet forbruger. I sidste ende, de producerede to standarder. Den højtydende trådløse netværk bruges en 5 gigahertz frekvens og blev kaldt 802.11a. Forbrugeren standard blev kaldt 802.11b og brugte 2, 0,4 gigahertz frekvens. Den lavere frekvens kan genereres med billigere udstyr og så kom i prisen bånd af hjemmet elektronik markedet.

Sammenligning

Den 5 gigahertz frekvens bærer flere data hurtigere. Dette er primært fordi bølgerne er tyndere og mere genereres per sekund end i 2,4 gigahertz frekvensområde. 2,4 gigahertz frekvens er overfyldt, hvilket skaber interferens. Hjem apparater såsom trådløse tastaturer, trådløse telefoner og mikrobølgeovne alle bruger 2,4 GigHertz frekvens.

konvergens

Som tiden gik, IEEE raffineret sin definition af trådløse netværk. Når det producerede 802.11g, udførelsen af ​​Wi-Fi-netværk forbedres, og teknologien blev populær med offentligheden. Større efterspørgsel bragt ned enhedsomkostninger og andre fremskridt betød, at i 2009 udstyr genererer 5 gigahertz var overkommelige. IEEE producerede 802.11n som bragte fem gigahertz-frekvensbåndet til hjemmet forbruger. De 802.11n-netværk også bruge 2,4 gigahertz-båndet, selv om, for at sikre kompatibilitet med 802.11g og 802.11b udstyr. Udstyr, der kan håndtere både frekvenser kaldes "dual band."


relaterede artikler