Computer adgang for handicappede

August 24

Computer adgang for handicappede


Mennesker med handicap er ofte lige så i stand til at betjene en computer som alle andre. Omfanget af personens særlige handicap vil diktere, hvilken type hjælpemiddel nødvendigt, med nogle kræver mere intensiv hjælp end andre. En person med nedsat hørelse, for eksempel, kan kræve nogen yderligere bistand til anvendelse af en computer, mens en person med visuelle eller fysiske handicap får brug for mere dedikeret hjælp.

Monitor Assistance

Mennesker med synshandicap brug for yderligere hjælp til at se skærmen ordentligt. Specialized software kan oversætte teksten på skærmen til lyd, væsentlige læsning skærmen højt for folk, der er blinde eller har meget nedsat syn. For dem med nogle visuelle evner, skærmforstørrere kan forstørre emner på skærmen nemmere at se. Hørehæmmede individer har typisk ingen problemer med at arbejde en computer, men software er tilgængelig til at oversætte hørbare lyde til meddelelser på skærmen, såsom en blinkende lys.

tastatur Assistance

Personer med synshandicap kan enten bruge tastaturer med overdimensionerede bogstaver trykt på tasterne for lettere identifikation eller en braille tastatur eller input-enhed til indtastning af data. Personer med fysiske handicap, der begrænser detaljerede bevægelse kan bruge specialiserede tastaturer og tastaturer, der kombinerer almindelige kommandoer i en enkelt tastetryk eller tilbyde overdimensionerede nøgler til lettere valg. Software er også til rådighed, der gør det muligt for mennesker med handicap til at styre computeren via stemmegenkendelse ved talende kommandoer.

Navigational Assistance

Screen læsere kan hjælpe synshæmmede individer navigere de forskellige menuer og links, der tilbydes, men dem med mere begrænsede fysiske evner kræver yderligere hjælp. Forskellige navigations alternativer til styring af markøren på skærmen, herunder touch-skærme, mus med store trackballs og endda eye-bevægelse tracking software. For personer med yderst begrænset bevægelse, særlige switche betjenes med hånd, fod eller hoved kan tillade computer navigation og kontrol.

Møbler Tilbehør

Personer med fysiske handicap kan kræve specialiserede møbeldesigns at give adgang til maskinen, såsom en højere skrivebord eller et monterings vedhæftet fil for dem i kørestole. Tårnet af en stationær computer kan også være nødvendigt at blive hævet for at tillade adgang til afbryderknappen og disk drev for en person med begrænset mobilitet.


relaterede artikler