Er en A7N8X Støt en AM2 Chip?

September 24

Er en A7N8X Støt en AM2 Chip?


Asus A7N8X er designet til brug med AMDs ældre "Socket A" linje af chips. Det er ikke kompatibel med nyere socket typer som den AM2. Forsøg på at bruge en AM2-chip med bundkort kan beskadige bundkortet, chippen, eller begge dele.

Specifikationer

Den A7N8X, udgivet i 2002, er designet til brug med CPU'er i AMDs Athlon XP, Sempron og Duron linje. Det kan understøtte noget i disse linjer, op til Athlon XP 3200 --- multi-core processorer er ikke beregnet til brug med Socket A chips og understøttes ikke af A7N8X. Den A7N8X er også begrænset til RAM og CPU'er med en front side bus ( "FSB") klokfrekvens på eller under 400 MHz.

AMD Socket Typer

Sockets designet omkring specifikationerne for AMD er generelt "pin grid array", hvilket betyder, at CPU'en har stifter, der er designet til at passe i små huller i bundkortet. Dette er i modsætning til "jord grid array" (LGA) chips anvendes af Intel, hvori CPU'en ikke har nogen stifter og blot sidder i bundkortet soklen.

AM2 Historie

Socket AM2 blev udviklet i 2006, omkring fire år efter, at A7N8X bundkort blev frigivet. Det fulgte Socket 939 platform, såkaldte fordi CPU'er havde 939 pins --- omkring dobbelt så mange som de 462 pins i en Socket A CPU, som er de CPU'er designet til brug i A7N8X. På grund af den store forskel i antallet af ben, vil en Socket AM2 CPU ikke engang passe i A7N8X.


relaterede artikler