Hvad er forskellen mellem DVI & VGA Connections?

January 28

Hvad er forskellen mellem DVI & VGA Connections?


VGA (Video Graphics Array) stik var den første bredt accepteret standard for tilslutning af en skærm til en computer. Det kan stadig findes på de fleste computere, enten indbygget eller gennem brug af en adapter. Det er blevet erstattet i den virkelige verden brug for DVI (Digital Visual Interface) standarden. Ud over det digitale signal og støtte højere opløsning, DVI er (i nogle former) bagudkompatibelt med de analoge signaler af VGA standarden.

Historie VGA

VGA-stik blev først indført i 1987, da IBM introducerede PS / 2 (eller Personal System 2, ikke at forveksle med den moderne spilkonsol) linje af computere. Den erstattede tidligere video-stik, ligesom 9-bens CGA (Color Graphics Array) stik, der var standard på den oprindelige IBM PC. Siden da har det været mere eller mindre allestedsnærværende på hver computer, indtil fremkomsten af ​​DVI og fladskærms-LCD-skærme.

Funktioner af VGA interface

VGA bærer fem forskellige analoge signaler. De første tre carry RGB (rød, grøn, blå) farve visuelle signaler, og de sidste to bære lodrette og vandrette synkroniseringssignaler. En digital sti er også til stede, kendt som DDC (Display Data Channel), er udpeget til at skærmfunktionalitet oplysninger mellem grafikkortet og skærmen. Bortset fra DDC, disse signaler er analoge, og er genstand for ghosting og synkronisere problemer, når der anvendes en dårligt konstrueret kabel. Derudover nyere LCD-skærme, der har en VGA-indgang skal have en specialiseret ADC (analog til digital konverter) for at gøre følelse af det signal, hvilket øger omkostningerne og kompleksiteten af ​​skærmen.

DVI Varianter

DVI blev først introduceret i slutningen af ​​1990'erne, selvom det ikke blevet almindeligt indtil begyndelsen til midten af ​​2000'erne. Det blev oprettet som en efterfølger til VGA-interface og samtidig bevare kompatibilitet med det. Der er tre forskellige version af DVI: DVI-A, DVI-D og DVI-I. A står for Analog, D for Digital, og jeg for Integreret. DVI-I er den mest almindeligt forekommende på grafikkort, da det kan udsende både digitale og analoge signaler. Kabler og de åbninger, der findes på skærme er normalt DVI-D, da dette eliminerer behovet for en ADC på skærmen, som det digitale signal kan udføres direkte på LCD panelet. DVI-til-VGA-adaptere er typisk det eneste element, der bruger en DVI-A-porten.

Forskelle

Den primære forskel mellem VGA og DVI er temmelig indlysende. DVI kan bære et digitalt signal. Dette eliminerer de forskellige problemer i VGA, såsom billede ghosting, som er forårsaget af analoge signal krydstale (når et signal utilsigtet springer fra en leder til en anden og forårsager interferens). Også, DVI understøtter højere skærmopløsninger, som den højeste, at VGA pålideligt vil støtte svarer omtrent til 1080p high-definition (HD) kvalitet video. DVI, med den rette hardware support, kan håndtere langt højere opløsninger, som dem, der anvendes på high-end (fra april 2010) 30-tommer computerskærme.

Fremtiden

Selv med fordelene ved DVI forhold VGA, er det hurtigt bliver forældet, med fremkomsten af ​​HDMI (High Definition Multimedia Interface) og DisplayPort. HDMI faktisk bruger den samme digitale signal som DVI, men også bærer lyddata. Selv om det er beregnet til brug hjemmebiograf, bliver det mere og mere almindeligt på de fleste grafikkort. DisplayPort, på den anden side, er specielt beregnet som efterfølger til DVI, der giver mulighed for endnu højere opløsninger og daisy chaining af korrekt udstyret skærme. DisplayPort kan også skubbe DVI-signaler ved hjælp af en adapter. Men DVI er stadig ret almindelige på grafikkort, og VGA stadig lægger en optræden på mange HD fjernsyn. Forvent at se både i temmelig lang tid.