Sådan Wire en Cat 5 kabel

September 4

Sådan Wire en Cat 5 kabel


Kategori 5 Ethernet-kabel, som ofte kaldes Cat 5 kabel, der bruges til at forbinde computere og printere sammen i et netværk. Selvom Cat 5 kabel kan købes i formonterede længder, er det mere omkostningseffektivt at wire dine egne kabler, hvis du har brug for at netværke et stort antal enheder sammen.

Instruktioner

1 Mål afstandene mellem computere og netværksenheder, du har brug for at oprette forbindelse. Køb en tilsvarende mængde af kategori 5-kabel og købe to RJ-45-stik for hver afsluttet kabel, du får brug for.

2 Sådan Wire en Cat 5 kabel

Før kategori 5 kablet gennem skære hul i en crimptang. Mål ud længden vil du har brug for og derefter tilføje en ekstra tomme plads. Klem redskab til at gøre et rent snit af kablet.

3 Sådan Wire en Cat 5 kabel


Placere det øverste tomme af kablet i stripning hul krympeværktøjet. Klem ned lidt at skære ind i den ydre kappe af kablet og derefter trække værktøjet bort fra selv at afsløre ledninger nedenunder.

4 Træk forskellige-farvet wire tråde fra hinanden og derefter arrangere dem fra venstre mod højre, efter farve baseret på den type af kategori 5-kabel, du har brug for. Placer ledningerne i størrelsesordenen hvid / orange, orange, hvid / grøn, blå, hvid / blå, grøn, hvid / brun og derefter brun, hvis du ønsker normal straight-through kabel til at forbinde en computer til en router.

5 Arranger ledningerne i størrelsesordenen hvid / grøn, grøn, hvid / orange, hvid / brun, brun, orange, blå og hvid / blå, hvis du har brug for at lave et crossover-kabel til at forbinde to computere direkte sammen.

6 Sådan Wire en Cat 5 kabel

Line up ledningerne og forbinde dem ind i hullerne på RJ-45 stik. Brug krympeværktøjet at klippe off kanterne af trådene om nogen af ​​dem har forskellig længde.

7 Sådan Wire en Cat 5 kabel


Skub ledningerne i stikket, indtil de sidder tæt. Placer RJ-45 stik i crimpning område af crimptang og skub ned for at låse stikket på kablet.

8 Gentag processen på stripning, arrangering og krympning på den anden ende af kablet.

TIPS

  • Køb lidt mere Kategori 5-kabel, end du tror, ​​du har brug for, hvis du ved et uheld klippe den forkerte længde eller måles forkert.
  • Ledningerne kan få slået ud af sted, hvis du skubbe dem for hårdt ind i stikket. Kontrollér altid at sikre, at de er stadig i den rigtige rækkefølge, før krympning RJ-45-stik til kablet.

relaterede artikler