Hvad er din POP3 server?

December 26

Hvad er din POP3 server?


POP3 står for Post Office Protocol version 3. POP-servere fungerer som post-office bokse i, at de holde din mail, eller e-mail, indtil du er klar til at hente den og læse den. I jargon af de officielle standarder, den computer, du sidder ved, og som du får din e-mail kaldes en "klient vært." Den computer, der gemmer e-mail, før du beder om det med POP service er den "server host."

Hvordan det virker

De handlinger at sende og modtage e-mail er to helt forskellige processer, der bruger helt forskellige servere. For at sende e-mail, du uploader din besked til en SMTP-server. Der står for Simple Mail Transfer Protocol.

SMTP-serveren indsamler din besked og sender den til internettet og til sit bestemmelsessted. Ved ankomsten til destinationen, bliver beskeden indsamles og holdes af en POP-server (eller en IMAP-server, men mere om det senere).

Når du tjekker din e-mail på en POP-server, din computer beder serveren til at hente alle de beskeder adresseret til dig. Du får din email i dit email program og POP-serveren sletter disse beskeder fra sig selv.

Med POP-servere, styrer du din mail lokalt med den computer, du bruger.

Identifikation

Hver tjenesteudbyder normalt driver egne mailservere. Nogle udbydere kan ikke opretholde POP3-servere på alle.

Blandt dem, der gør:

Yahoos er pop.mail.yahoo.com.

Hotmail er er pop3.live.com.

MSN er er pop3.email.msn.com.

Se et mønster? Er du i tvivl, så spørg din e-mail-udbyder tekniske support.

RFC1939

RFC1939 er det officielle dokument, der beskriver POP3. Den beskriver i tekniske detaljer, hvordan en POP3-serveren skal fungere. Den blev afsluttet i maj 1996.

Pionerer

Det originale dokument, at standardiserede POP, RFC918, blev skrevet af JK Reynolds i oktober 1984.

POP3 bygget på Reynolds 'arbejde. Marshall Rose tog de første skridt, men han deler æren for POP3 standard med John Myers i RFC1939.

IMAP

IMAP eller Internet Message Access Protocol, er en anden måde for en server til at gemme din email, indtil du bede om at se det.

Det er mere moderne, mere fleksibel og mere kompliceret end POP procedure. Du får din e-mail fra en IMAP-server ligesom du gør fra en POP-server, men IMAP-serveren fortsætter med at gemme en kopi. Fordelen ved det er, at du kan få adgang din e-mails overalt, med noget, og du vil altid se de samme budskaber. Med POP, når du downloader din mail på en computer, er det ikke længere kan læses et andet sted.


relaterede artikler