Sådan deler en Open Source Fjernskrivebord

July 21

Hvis du vil dele en remote desktop, skal du have en remote desktop-protokol. Du har en håndfuld af valg, men blandt de mest almindeligt anvendte i open source-fællesskabet er VNC. Med flere gratis og open source VNC softwarepakker frigivet, brugerne har masser af muligheder at vælge imellem. TightVNC, med sine imponerende indstillinger kompression, er en favorit blandt professionelle brugere, da kompressionen er nyttig i situationer med lav båndbredde. Andre løsninger til open source-desktops er Vino og krfb klienter, der kommer installeret med de open source Gnome og KDE desktop-miljøer.

Instruktioner

TightVNC

1 Download og installer TightVNC gennem din pakkehåndtering eller fra selskabets hjemmeside (se Resources). Du skal muligvis installere fra kilden, hvis din open source styresystem ikke har en pakke til rådighed.

2 Åbn et terminalvindue og skriv "vncserver" og tryk "Enter". Dette vil lancere TightVNC server med alle standardindstillingerne. Skriv "vncserver -kill" for at stoppe TightVNC serveren.

3 Brug din foretrukne teksteditor til at redigere /etc/tightvncserver.conf fil for at ændre nogen af ​​standardindstillingerne. Tilføj en adgangskode, hvis du har planer om at tillade forbindelser fra uden for dit lokale netværk.

4 Gem TightVNC konfigurationsfil og starte TightVNC serveren igen med samme kommando.

Vino

5 Klik på "System" og derefter "Preferences" og til sidst "Remote Desktop" for at få adgang til dine remote desktop indstillinger under Gnome. Hvis du ikke kører Gnome desktop miljø bør du bruge en anden VNC server end Vino.

6 Sæt kryds i "Tillad andre brugere at se dit skrivebord" radial knap og bekræfter, at de "tillader andre brugere at kontrollere dit skrivebord" check-box der klikkes.

7 Check "Kræv at brugeren indtaster denne adgangskode" og indtaste en adgangskode i feltet til tekstindtastning.

8 Klik på "OK" for at starte din VNC server og tillade remote desktop forbindelser.

krfb

9 Klik på "Systemindstillinger", "Deling", "Desktop Deling" og derefter "Configure" for at komme til de krfb indstillingerne i KDE. Brug ikke krfb medmindre du kører KDE som din desktop miljø.

10 Marker "Tillad inviterede forbindelser at kontrollere desktoppen" check-box.

11 Indtast en adgangskode i det relevante tekst-felt, hvis du vil være at lade forbindelser fra det globale internet.

12 Klik på "OK" for at aktivere VNC-serveren og begynde at dele dit skrivebord.

TIPS

  • Typing "vncserver -help" vil vise en liste over muligheder for TightVNC serveren.
  • De fleste VNC-servere tillader samtidige forbindelser som standard. Hvis du ønsker at have mere end to brugere, der kontrollerer et enkelt skrivebord på afstand, at de VNC-klienter anmode delte forbindelser fra serveren.
  • Hvis du har problemer med at forbinde til din VNC server fra det globale internet, skal du sende port 5900 på netværkets router til at tillade indgående forbindelser til VNC-serveren.
  • Tilslutning til din VNC server fra det globale internet kan være meget usikker. Prøv at tunneling dine VNC-forbindelser i SSH for at sikre sikkerhed gennem kryptering (se Resources).

relaterede artikler