Funktioner af Intel-processorer

May 15

Kendt som den største halvleder maker i verden, Intel Corp. har flere mærker af processorer - eller CPU'er - for visse anvendelser. Dette omfatter pc'er, som omfatter desktops, bærbare computere og netbooks; arbejdsstationer, servere og indlejrede systemer. På tidspunktet for offentliggørelse, Intel har seks CPU mærker, alle deler visse funktioner.

mærker

Intel Core fungerer som Intels flagskib mærke til pc'er. Den er opdelt i den lave ende i3, mid-niveau i5 og top-niveau i7. Under Core mærke er mid-range Pentium og budgettet-orienterede Celeron. De mest magtfulde Intel-processorer, men omfatter Xeon og Itanium brands, som går på arbejdsstationer, servere og indlejrede systemer. Det nyeste medlem af Intel-processor familien er Atom, som Intel indført for mindre og skrabet udgave af den bærbare computer kaldet netbook eller mini-laptop.

Antal ledere

Jo flere kerner eller forarbejdning enheder, en processor har, jo større regnekraft det besidder. I den lave ende af spektret er Intel Atom, som har en enkelt kerne. Den Celeron tilbyder dual-core (to-core) chips så godt, og Pentium og Core i3 er strengt dual-core mærke. Core i5 er opdelt i dual- og quad-core (fire-kerne) processorer, mens i7 tilføjer en seks-kerne valg. Den Xeon, som er den mest kraftfulde Intel mærke tilbyder dual, Quad, seks- og otte-core chips; Itanium, relativt set, er begrænset til de single-, dual- og quad-core valg.

teknologier

Hver Intel-processor har Intel Virtualization Technology, som gør det muligt at integrere flere operativsystemer i en enkelt computer eller server; og Execute Disable Bit, som er en funktion for anti-virus og beskyttelse skadelig kode. Core i5 og i7 har også Intel Turbo Boost-teknologi, hvilket øger processorhastigheden i tilfælde af efterspørgslen fra operativsystemet til optimal ydeevne. Andre almindelige teknologier Intel-processorer omfatter SpeedStep for at øge ydeevnen uden at ofre energieffektivitet og Hyper-Threading for at øge CPU multitasking.

integrerede Graphics

Alle Intel Core og Pentium chips, samt et par Atom chips, har indbygget grafik chipset kaldet Intel HD Graphics. Den erstatter den tidligere producerede Graphics Media Accelerator grafikprocessor som den mere energieffektiv version. Pc'er med HD-grafik-udstyrede Intel-processorer kan således få deres grafikfunktioner fra chips selv i stedet for en dedikeret grafikprocessor eller et bundkort integreret driver.


relaterede artikler