Lotus Designer Tutorials

October 22

Lotus Designer Tutorials


Lotus Designer er klientprogrammet bruges til at oprette, administrere og implementere database applikationer og websteder til Lotus Notes og Lotus Domino web applikationer. Der er flere metoder til at lære at bruge Designer, herunder selvstændig tempo instruktion ved hjælp af Designer-systemet hjælp, IBM Redbooks, formelle certificering klasser og web baserede undervisningsressourcer.

Oprettelse af en database

Lotus Designer kan startes fra din Windows-skrivebordet eller inde fra Lotus Notes-klienten ansøgning. Dobbeltklik på ikonet Designer at starte fra dit skrivebord eller klik på ikonet designer i afsnittet bogmærker i venstre margen af ​​din Notes-klient. Klik på "File" - "Database" - "Ny" og indtaste et navn og en beskrivelse til at oprette en ny database. Du kan vælge at starte med en tom database eller vælge en af ​​de skabeloner til rådighed til at ændre.

Oprettelse af en side

Sider bruges i Domino web-applikationer til at vise data. Klik på "Sider" element i venstre margen på din Designer skærmen for at oprette en ny side. Skriv din tekst på siden og klik på menuen tekst til at anvende skrifttype skrifttyper, størrelser og farver. Afsnitsindstillinger, sidehoveder, sidefødder og margin kontroller er også tilgængelige fra teksten menuen. Klik på "File" - "Import", for at vælge og importere grafik regneark eller tekstbehandling dokumenter, som du allerede har gemt fra andre programmer. Klik på preview-ikonet på den øverste margin på Designer at få vist din side i en webbrowser eller Notes-klient. Klik på "File" - "Gem" og navngive siden, når du er tilfreds med resultatet. Sider oprettet i Designer konverteres automatisk til HTML når gengives i webbrowsere, selv om det er muligt at indlejre brugerdefinerede HTML inden sider til avancerede krav.

Opret en formular

Formularer bruges til at indsamle samt vise data i Domino-applikationer. Klik på "Formularer" element i venstre margen på din Designer skærmen for at oprette en ny form. Du har alle de muligheder for at udfylde formularen med statisk information og database feltetiketter. Klik på "Opret" - "Field", og vælg fra talrige feltdata typer, herunder tekst, tal, datoer, dialogbokse, lister, afkrydsningsfelter og adgangskoder. Befolker muligheder for marken valg inden dialogboksen og lukke dialogboksen, når afsluttet. Du kan vælge feltet med musen og bruge vinduet programmeringen i bunden af ​​designeren skærmen til at indtaste programmering kode til at styre feltet adfærd, hvis det er nødvendigt. Programmering kode muligheder omfatter Notes formel sprog, HTML, XML og Javascript. Klik på preview-ikonet for at få vist din formular i en webbrowser eller Notes-klienten, og klik på "File" - "Gem" når du er færdig.

Set Database Properties

Designer applikationer er database filer, der finder som HTML på Domino web-servere eller som Lotus Notes-programmer, når de sættes på Domino filservere. Klik på "File" - "Database" - "Egenskaber" og vælg "Design" fanen for at indstille egenskaber for din database. Du kan vælge at gøre de formularer og sider som HTML og vælge en af ​​de sider, som du har oprettet til at tjene som startside. Du kan også vælge at gøre databasen i Notes-format til brug på en Lotus Notes applikationsserver. Sikkerhed, beskyttelse af personlige oplysninger, replikering og indeksering parametre, er også tilgængelige ved hjælp af denne menu indstilling. Der henvises til din Lotus Designer hjælpesystem og manualer for mange af de avancerede muligheder for Lotus Notes og Domino programmering og design. Der er mange tredjeparts bøger, web uddannelse ressourcer og formel uddannelse og certificering klasser til rådighed, som går ind i de avancerede aspekter af Notes programmering ved hjælp af Lotus Designer.