Strukturen i et GSM netværk

January 5

Strukturen i et GSM netværk


Kommunikation ingeniører og faste eller trådløse telefoni specialister, der udvikler globalt system til mobil kommunikation (GSM) netværk skal kende de komponenter, der udgør strukturen af ​​et GSM-net, herunder de protokoller, der tillader kommunikation på tværs af det.

Egenskaber

GSM-netværk funktioner omfatter kanaler og deres egenskaber såsom tale kodning og fejl kontrol kodning, som begge vedrører håndtering af tale- og datatrafik. Den bølge signal anvendes i GSM kaldes Gauss filtreres Minimum Shift indtastning (GMSK), og det understøtter kanal egenskaber og radiosignaler.

Air interface

Karakteristik af luft-grænsefladen omfatter en kanal adgang metode, tid division multiple adgang (TDMA), som giver brugerne mulighed for at dele netværk frekvens adgang i tidsintervaller, og brast funktioner, som bærer data og signalering. Protokoller for luft-grænsefladen signalering omfatter transmission mellem mobiltelefoner og mobile switching centre, og opkald kontrolmetoder.

Arkitektur

Core GSM netværksarkitektur indbefatter en basisstation og autorisationscenter (AUC), backhaul (et middel til transport af cellulær trafik), et mobilt omskiftningscenter (MSC), som er en enhed, der styrer opkald mellem datasystemer og opkaldere, og et hjemstedsregister (HLR), som er en database med abonnentfortegnelsesoplysninger til et mobilnet. En besøgende (VLR) sender forespørgsler til en MSC til at lave en forbindelse, når en abonnent kalder ud af sit hjem område, og et udstyr identitet register (EIR) kontrollerer mobiltelefonen udstyr kode.


relaterede artikler