Sådan Lever Præsentationer Brug Mind Maps

September 7

Sådan Lever Præsentationer Brug Mind Maps


Mind maps er en måde at tænke og kommunikere visuelt. Ved hjælp af mange grene, kan du organisere dine tanker og de punkter, du vil gøre i din præsentation i en visuel måde. Hver gren indeholder en detalje eller koncept; relaterede sub-grene er grupperet i hovedgrene. Nogle mindmaps er meget store og detaljeret, og så til stede et problem, hvis du ønsker at bruge dem i en præsentation. Der er nogle ting, du kan gøre for at minimere dette problem, hvis du bruger PowerPoint eller lignende diasshow software, eller du kan bruge et værktøj mere velegnet specifikt til mindmaps.

Instruktioner

Brug Buzan s iMindMap

1 Opret et mindmap i Buzan s iMindMap software. Når du opretter det, huske den rækkefølge, du vil bruge, når levere din præsentation. Opret grenene i denne rækkefølge. Hvis du har brug for at ændre rækkefølgen, skal du vælge "Branch Bestilling" fra menuen Vis ikonet. Når du præsenterer dit mindmap hjælp præsentationstilstand, vil softwaren gå gennem kortet i denne rækkefølge.

2 Sæt din præsentation muligheder. Vælg "Præsentation View" fra menuen, der falder ned fra ikonet tilstand i den øverste værktøjslinje. Vælg at få det videre ved at tilføje en sub-gren ad gangen eller ved at tilføje hele hovedgrene på én gang ved at indstille "Animation type." Hvad du beslutter på dette tidspunkt afhænger af kompleksiteten af ​​dit sind kort og den tid, du har til levering af din præsentation. Det er normalt mere effektivt at vise hver sub-gren bliver tilføjet individuelt, men hvis du har brug for at give et overblik over et kompliceret mindmap i en kort periode, kan du vælge at gå igennem tilføje hver vigtigste gren som helhed.

3 Indstil animationen timing ved hjælp af skyderen nederst på skærmen. Denne timing afhænger af dine præferencer, og hvor meget tid du har til at tale. Du kan også angive indstillinger til at præsentere hjælp af en personlig skærm, der viser en anden opfattelse end lærred, hvis du har teknologien til rådighed. Hvis du vil have en bærbar computer på podiet, og du vil have det til at vise dine noter snarere end hvad projektionsskærmen vises, kan du bruge denne mulighed.

4 Præsenter dit mindmap hjælp "Præsentation View." Klik med musen, skal du trykke på mellemrumstasten eller bruge pilene nederst på skærmen for at gå videre, branche for branche. Tal om emnet, der vises i den første gren, og derefter gå videre til den næste.

5 Foretag justeringer som du præsenterer. Hvis du har brug for at gå tilbage og afklare noget så du præsenterer, kan du også gå i omvendt rækkefølge ved at trykke på "side op" på tastaturet eller ved at bruge pilen bagud. Du kan også bare flytte mindmap rundt på skærmen ved at gribe enhver hvide område med musen og trække det. Dette er en god måde at påpege et forhold mellem den aktuelle gren og en anden gren, f.eks.

Brug Prezi

6 Opret en ny præsentation ved hjælp af en gratis medlemskab på Prezi.com, online præsentation software. Giv det et navn og en beskrivelse, vælge en af ​​de stilarter, og klik på "Åbn mig" for at åbne den. Du vil starte med en tom skærm. Klik i midten for at begynde at gøre en mindmap diagram. Skriv tekst til centrum (hoved) overskrift.

7 Fortsæt med at tilføje elementer i dit mindmap. Læg i ord og sætninger første, gruppere dem efter branche. Derefter tilsættes linjer for filialerne. Klik på den blå boble menuen i øverste venstre hjørne; det er her du skifter til forskellige måder. Vælg "Former". Foretag tykke eller tynde linjer og pile ved hjælp af "figurer" mulighed for at tegne frihånd. Følg hjælp på skærmen for at flytte eller re-størrelse elementer og tilføje billeder.

8 Beslut hvordan du vil have din præsentation til at flyde og indstille stien for diasshowet. Klik på den blå boble menuen og vælg "Path" valgmulighed. Et godt sted at starte ville være at vise hele mind map diagram. Centrer diagrammet på skærmen ved hjælp af musen til at justere placeringen. Klik derefter "Capture", og det første stop på din præsentation vil være et overblik over hele diagrammet. Klik derefter på et enkelt element for at zoome helt ind. Eller zoome ind på en gren og vælg "fange" igen, hvis du vil vise flere elementer i den samme skærm. Holde tilføje til stien, indtil du har dækket hele mind map diagram. Hver blå nummererede cirkel er næste stop på vejen af ​​din præsentation. Træk de små blå cirkler i midten af ​​hvert segment til en anden placering for at tilføje et dias i mellem to stop på din vej, hvis det er nødvendigt. Klik på en række for at redigere det eller slette det.

9 Gem din præsentation (det vil blive gemt online). Hvis du vil gemme en kopi på din harddisk, skal du klikke på "Afslut" øverst til højre, og vælg derefter din præsentation, og vælg "Download" fra valgmulighederne. Hvis du har adgang til internettet, når du giver din præsentation, kan du præsentere fra online kopi.

10 Lever din præsentation. Åbn din præsentation, og klik på den blå boble menuen. Vælg "Vis". Klik på pilen nederst til højre for at gå frem, et skridt ad gangen efter de nummererede stop på den sti, du har oprettet. Du kan bruge musen eller en præsentation klikkertræning.

11 Skift mellem "store billede" skud foretages ved hjælp af "Capture" i menuen Sti, og skud, enten vise enkelte elementer eller sub-grene af mindmap. Den store ting om Prezi er zoom animation funktion. Du kan vise en gren med flere sub-grene, og zoom ind på en af ​​de sub-grene, og zoom til næste sub-filial, fortsætte gennem at hele sub-gren og derefter zoome ud for at minde seerne, hvad hele mind map ligner. Så gå for at zoome gennem en anden gren.

12 Tilføj detaljer ved at zoome yderligere. Hvis du ønsker at vise et afsnit eller to af tekst relateret til en sub-filial (eller hvis du ønsker at tilføje et billede relateret til den pågældende sub-filial), kan du zoome ind endnu mere med musen, indtil du har en blank plet ved siden af ​​teksten i midten af ​​skærmen. Skriv din tekst eller placere dit billede der. Klik på elementet og trække den midterste cirkel til at re-størrelse det. Efter at have vist sub-filial, zoome ind for at vise teksten er forbundet med det, der kan synes så lille som en lille prik, når du se hele kortet, men vil være helt læsbar når du zoomer ind på det. Dette er en måde at tilføje detaljer til et kort uden at gøre overblik synes rodet.

Brug Mind42 og PowerPoint

13 Lav et kort sind med et gratis medlemskab på Mind42.com, den frie mind map software, der kører direkte i din browser. Start i midten og klik for at tilføje en node, og skrive tekst til det. Du kan så klikke på teksten for at tilføje en anden node fra centrum, eller tilføje sub-noder fra node du lige har oprettet.

14 Gør dit mindmap se pænt ud. Når du har alle dine noder og sub-noder, skal du klikke på nogen af ​​dem til at ændre størrelsen eller farven på teksten, tilføje et link, et billede eller et ikon. Alle disse muligheder er tilgængelige fra den menu, der popper op, når du klikker på teksten til enhver node.

15 Gem din mindmap ved hjælp af den ikon, der ligner en diskette i øverste venstre på værktøjslinjen. Det sparer det online, hvis du har brug for det igen. Derefter eksportere det ved hjælp af ikonet under ikonet gemme. Dette får en boks, hvor du kan vælge et navn og format. Vælg at gemme den som en JPEG. En boks vil poppe op, så du kan vælge en mappe på computeren, hvor billedfilen vil blive gemt.

16 Åbn PowerPoint. Opret en ny præsentation. Sæt JPEG du oprettede din mindmap, dimensionering det at fylde en hel dias. Eller hvis du ønsker at koncentrere sig om blot en del af mindmap på et tidspunkt, kan du sætte JPEG på flere sider, og for hver enkelt, forstørre det så noget af det går ud over kanten og centrum kun den del, du vil på hver bestemt dias.

17 Diskuter mind map, branche for branche. Udvid om forskellige emner ved at indsætte dias med tekst og billeder i mellem dias, der viser dele af mindmap. Organiser din præsentation ved at vise hele mindmap først, og derefter gå videre til at vise hver gren nærbillede. Afhængigt af hvor kompliceret dit mindmap er, kan du ønsker at gå tilbage, mellem at tale om de enkelte afdelinger, og vise hele kortet igen for at give dine seere overblik.

TIPS

  • Skaberne af iMindMap anbefaler, at du planlægger at bruge en til to minutter taler om hvert søgeord (hver af de sub-filialer) i dit mindmap under præsentationen.
  • De mere visuelle referencer du føjer til din mindmap, jo bedre, da hele pointen med et mind map er at stimulere visuel tænkning.

relaterede artikler