Sådan Administrer Crowd-sourcing projekter

July 21

Sådan Administrer Crowd-sourcing projekter


Crowd-sourcing er processen med at bryde et projekt i mange mindre opgaver, som derefter udføres af en stor gruppe, eller sky, af arbejdstagere. Crowd-sourcing kan fremskynde arbejdet ved at have tusindvis af små opgaver, der behandles af tusindvis af mennesker over hele verden, hvilket resulterer i færdiggørelsen langt hurtigere, end hvis arbejdet var blevet udført af en lille gruppe. Men crowd-sourcing kræver mere projektplanlægning og opsætning til korrekt håndtere distributionen og derefter konsolidering af arbejdet. Crowd-sourcing kan ske mod betaling eller på frivillig basis ved crowd-source arbejdstagere. Mens crowd-sourcing kan resultere i massive mængder af arbejde i en kort periode, er opsætning og styring omhyggelig projekt forpligtet til at gøre det rigtigt.

Instruktioner

Opsætning

1 Vælg eller oprette en crowd-sourcing software platform, der skal bruges.

2 Undersøg, om der er behov kvalifikationer for de opgaver. Hvis der er behov kvalifikationer, bestemme, hvordan disse kvalifikationer vil blive bedømt. For eksempel, flydende i et sprog, eller skrive prøver at demonstrere viden om grammatik, kan være nødvendig, før nogen får lov til at arbejde på et skriftligt eller oversættelse projekt.

3 Udvikle et middel til at spore hver opgave individuelt, så det kan gennemgås og accepteret eller afvist individuelt.

4 Placer kvalifikationer test på crowd-sourcing hjemmeside, hvis opgaverne vil være tilgængelig for en bred vifte af mennesker. Hvis kvalifikationen test vil ske ved en mellemliggende firma, gennemgå deres medarbejdernes kvalifikationer til at sikre, at den påtænkte dygtighed sæt er repræsenteret før distribuerer arbejde.

5 Giv en mulighed for publikum at rapportere tekniske problemer. Dette kan fange problemer før en batch af dårlig data som følge af software uforenelighed ankommer.

6 Test de opgaver og eventuelle kvalifikation test almindeligt tilgængelige i crowd-sourcing arena. Kontroller, at de opgaver, fungerer som forventet, og at det udførte arbejde er korrekt identificeret og modtages.

7 Sørg for, at instruktionerne er nemme at forstå og følge i forhold til den aktuelle opgave.

Ledelse

8 Fordel crowd-sourcing opgaver til tilskuerne på en crowd-sourcing platform. Disse opgaver kan tilbydes til nogen i crowd-sourcing samfund eller en udvalgt delmængde af brugere.

9 Spor hver opgave og dens resulterende produkt individuelt. Dette kan gøres med en entydig identifikator for hver tekst sektion eller redigeret stykke.

10 Placer kvalitetskontrol blandt crowd-sourcing opgaver. Dette kan gøres med oversættelser, der allerede er kendte, eller mangelfuld skriftlige prøver, som der allerede er en korrigeret prøve. Afvis arbejdstagere, der Falder kontrollen kvalitet. Sådan kontrol kan tildeles tilfældigt eller sæt med bestemte intervaller, ligesom hver hundrededel opgave.

11 Rapporter dem, der konsekvent indsende dårlig kvalitet arbejde. For arbejdsgrupper, kan dette gøres ved at kontakte manager. For store crowd-sourcing hjemmesider, blokering af den specifikke arbejdstager er en mulighed.

12 Giv en rimelig løn sats for crowd-sourcing for-pay arbejde efter en vellykket gennemførelse. Denne rimelig løn sats kan findes ved at forske løn sats tilbydes til lignende opgaver. Beskriv de positive sociale ydelser for crowd-sourcing frivillige, og derefter takker dem for at hjælpe. Frivillige kan yderligere motiveret af små belønninger til dem, der fuldføre mest arbejde eller hvis arbejde er af høj kvalitet.

Konsolidering

13 Konsolidere de fuldførte opgaver i et enkelt dokument, database eller fil.

14 Gennemgå konsoliderede fil. Der kan være fejl, der var input fra crowd-source arbejdstagere, i data oversættelse af opgaver til konsoliderede fil, eller ud af ordretilgang.

15 Test konsoliderede fil for data oversættelsesfejl i en "sandkasse" eller test database før du uploader det i produktion databasen. Test nogen konsolideret kode for fejl, før kompilere den.

16 Anmeldelse rapporterede problemer indsendt af crowd-sourcing arbejdstagere. Indarbejd almindeligt identificerede bekymringer i arbejdsinstrukser eller opgave design for at forhindre, at problemer fra gentager sig.

TIPS

  • Hold opgaver enkel. Dette reducerer risikoen for fejl af brugerne.
  • Kvalitetskontrol af crowd-fremskaffede arbejde kan også være crowd-fremskaffede. Dette kan gøres med "ja / nej" spørgsmål om, hvorvidt opgaven blev udført korrekt, eller hvis arbejdet er korrekte. Det kan også gøres med andre crowd-source arbejdere stemme om den bedste omskrive eller oversættelse, med stemt arbejde "bedste" to ud af tre gange at blive udvalgt til at indgå i det endelige produkt.
  • Medtag juridiske ansvarsfraskrivelser i crowd oprindelse opgaver. For eksempel, oplyse, om alle oplysninger kan ikke distribueres eller at arbejdstagere har ingen rettigheder til, hvad de skriver eller oversætte.
  • Crowd-sourcing opgaver er undertiden gjort ved "Internet robotter," automatiserede scripts der bruges til at udføre opgaver for løn. For at forhindre dette, forstyrrer de automatiserede scripts bruger interaktion metoder en automatiseret script har problemer udfører, såsom kræver museknap klik eller radio knap markeringer.
  • Opdeling op opgaver i mindre enheder øger lette udfyldningen for arbejdstagerne. Men det stiller også større krav til systemadministratoren og software værktøjer, der anvendes til at understøtte de crowd-sourcing opgaver. Opgaver der er for store, kan være skræmmende for frivillige eller afvises af arbejdstagere, der ikke investerer store bidder af tid til en opgave, der kan afvises. Balance arbejdsbyrde for crowd-source arbejdstagere med at de systemadministratorer og projektledere.

relaterede artikler