Sådan Unzip en tar.gz i Linux

September 8

Sådan Unzip en tar.gz i Linux


Tjære er en fil arkiv format, der oprindeligt blev brugt med magnetisk tape lagersystemer. I modsætning til andre formater, tar-arkiver er ukomprimerede, og så ofte komprimeres med gzip format, før distribution via internettet som tar.gz-filer. Tjære er også navnet på et program, der bruges til at arbejde med tar-arkiver, og ifølge DistroWatch er pakket som standard med alle de 10 mest udbredte Linux-distributioner.

Instruktioner

1 Åbn en kommandolinje-grænseflade terminal, hvis du bruger en grafisk brugerflade. I de fleste tilfælde kan applikationen Terminal findes i en af ​​de store kategorier programmet som standard.

2 Kør tjære ved hjælp af følgende kommando:

tar -xzf /filepath/filename.tar.gz

hvor "/ filepath" er en henvisning til den mappe, der indeholder den tar.gz fil, og "filnavn" er navnet på filen. Den "z" valgmulighed er vigtig, da det angiver, at filen skal pakkes ud, før udpakning af tar-arkiv.

3 Vent på, at processen for at fuldføre, så find dine udpakkede filer i samme mappe som tar.gz fil. For store filer, der tager tid at pakke ud, tilføje "v" til mulighederne for at modtage mere detaljeret output gennem hele udpakning proces.