Forskellen mellem CRT & LCD

April 8

Forskellen mellem CRT & LCD


LCD og CRT-skærme er de to mest populære computerskærme. LCD, der står for "flydende krystaller," er blevet den mest populære af viser på grund af sin størrelse og energiforbrug. CRT, som står for, "katodestrålerør," var på et tidspunkt den mest populære display. Det er stadig meget udbredt i dag med grafiske designere og er kendt for sin overlegne farveudvalg og fuld kontrastforhold.

Størrelse

Den væsentligste forskel mellem LCD og CRT-skærme er deres størrelse. LCD-skærme arbejde ved skinnende lys gennem en opløsning kaldes "flydende krystallinsk." Denne løsning, når den anvendes til elektrisk spænding, linie op og lader lys passere igennem. Lyset, der passerer igennem i forskellige mønstre er hvor billedet kommer fra. Da lyset ikke behøver at være langt fra den flydende krystallinske, kan LCD-skærme gøres meget tyndt. De mindste LCD måler kun 3,9 mm.

CRT-skærme, på den anden side, er meget store. De bruger en teknologi, hvor tre elektronkanoner affyre forskellige farver af spektret mod et vakuum. Elektronerne derefter ud gennem en maske bag skærmen og producere billedet på skærmen. Alle disse dele gør CRT meget større end LCD. CRT-skærme er kendetegnet ved deres tragt form og tage en masse plads på skrivebordet.

Løsning

Både LCD og CRT-skærme kan vise samme opløsning. Forskellen kommer, når beslutningen ændrer. LCD skærme er bygget til at vise en optimal opløsning. Dette kaldes dens "native opløsning." Det betyder, at hvis en LCD-skærm er optimeret til 1024x768 opløsning, vil det ikke være i stand til at fungere over dette antal, uanset om grafikkortet kan vise en højere opløsning.

CRT-skærme har ikke en "native opløsning." De kan fungere ved opløsninger på alle niveauer og kan ændre sig på grund præference.

Farve nøjagtighed

Mens LCD-skærme er mindre og mere energieffektive kan de ikke gengive farve nøjagtighed på samme måde som en CRT dåse. CRT-skærme har en farveskala af 16,7 millioner farver, hvor LCD-skærme kun kan producere 262.144 farver. Dette gør CRT-skærme foretrække for grafiske designere og seriøse gamere, der sikrer dem den højeste kvalitet i farvenøjagtighed.

Energiforbrug

En anden forskel mellem LCD og CRT-skærme er deres energiforbrug. CRT-skærme, ligesom deres størrelse, bruger langt mere energi end deres LCD modstykke. Ifølge Energy Star, "LCD-skærme bruger i gennemsnit 50 til 70 procent mindre energi i tændt tilstand end konventionelle CRT (Cathode Ray Tube) skærme." (

Contrast Ratio

Kontrastforhold er en største bekymring og salgsargument i LCD-skærme og tv. Kontrastforhold henviser til en displays evne til at gengive farven "sort." Forskellen mellem hvid og sort på en skærm er vigtigt at skabe en mere detaljeret visning for beskueren. LCD-skærme er ikke i stand til at reproducere en "sand" sort. I stedet kan de kun gengive meget mørkegrå.

CRT-skærme, på den anden side, er i stand til at reproducere ægte sort og derfor har en fuld kontrastforhold.


relaterede artikler