Progression af Microchip Kapacitet

February 28

En kompleks og vigtig del af hver computer, har mikrochippen ændret sig betydeligt fra sine tidligste begyndelse. Hidtil styret af Moores lov, der forudsiger mængden af ​​transistorer på hver mikrochip ville dobbelt hvert andet år, har mikrochip kapacitet udviklet sig hurtigt gennem årene, og fortsætter med at gøre fremskridt med en forbløffende hastighed.

Transistorer

Den mest grundlæggende enhed i en computers lagerkapacitet, opfindelsen af ​​transistoren i 1947 banet vejen for den moderne mikrochip. Før transistorer, computere brugte store, besværlige vakuumrør, begrænser computer størrelse alvorligt. Når en fabrikant placerer et stort antal transistorer på en enkelt chip, skaber han en mikrochip. Fremstillet af Intel i 1971, den første mikrochip indeholdt 2.300 transistorer. Denne lille mikrochip blev en bragende succes, hvilket gør mindre computere og til sidst hjemmecomputer muligt.

Tidlige Mikrochips

Den indledende mikrochip, Intel 4004, blev hurtigt forældet med udgivelsen af ​​Intel 8008 i 1972, som på bare et år havde fordoblet regnekraft af sin forgænger. Mens det ikke helt fordoble antallet af transistorer, måler op til 3500, det opererede på mere end fire gange uret hastighed, eller den frekvens, at processoren kan udføre sine operationer. Hver efterfølgende mikrochip fortsatte med at fordoble eller endda tredoble magt ældre model, mens stigende mængder af transistorer boostet kapaciteten af ​​hver mikrochip.

Hurtig Evolution

Som mikrochippen ur hastighed og transistor tæller begyndte at skyrocket, den anvendte teknologi til at bygge transistorer begyndte at skrumpe. Startende med den tredje mikrochip frigivet, Intel 8080, transistoren størrelse gradvist blev mindre og mindre, indtil producenterne skabt mikrochip transistorer i foranstaltninger nanometer fra juli 2011. Sværhedsgrad væve i horisonten for fabrikanter, som en kritisk tærskel tilgange. Til sidst vil der komme et punkt, hvor transistor størrelse ikke kan krympe yderligere uden at forringe ydeevne og kapacitet.

Fremtiden

Fremtidens transistor teknologi vil arbejde anderledes end traditionelle modeller. I stedet for at bruge flade plader af silicium, har forskere ved University of California i Berkeley skabt finnen felt effekt transistor, eller FinFET. Dette bruger en tredimensional finneformede sliver silicium, et design, som vil tillade transistorer til at krympe endnu mere end før, hele vejen ned til fem nanometer lange. Som mikrochip kapacitet fortsætter med at udvikle sig, flere banebrydende nyskabelser til den måde producenterne skaber transistorer vil opstå.


relaterede artikler