Sådan Fix Windows XP Ntfs.sys Fejl Brug en Linux LiveCD

October 27

Når Windows XP ikke starter på grund af NTFS fejl i filsystemet, kan du normalt løse problemet ved hjælp af Genoprettelseskonsol og den oprindelige installation disk. Imidlertid kan selv de recovery værktøjer på cd'en ikke reparere nogle NTFS fil fejl. Endvidere reparation NTFS relaterede fejl med genoprettelseskonsollen er ofte vanskeligt og indebærer huske mange - og ofte meget lang - DOS-kommandoer. Med en Linux live CD, dog kan du starte computeren fra disken og reparere de fleste NTFS problemer inden for få minutter.

Instruktioner

1 Gå til en fungerende computer med internetadgang og en cd-brænder drev. Naviger til et websted, der giver dig mulighed for at downloade gratis Linux Live-CD distributioner. Knoppix er en Live CD fordeling bruges af mange IT techs ved reparation Windows-baserede computere. Alternativt LiveCDList.com hjemmeside har mange live cd distributioner at vælge imellem, at du kan bruge til at reparere Windows XP NTFS fejl. Hent ISO-filen til Live CD distribution og gemme den på din computer.

2 Sæt en tom cd i computerens cd-brænder. Hvis Windows XP auto-play vinduet vises, skal du lukke det.

3 Start cd-brænding program på computeren. Klik på "Burn Image" eller "Burn ISO" linket i programmet og følg vejledningen for at installere Live CD billede til den tomme disk. Skub disken efter brændingsprocessen færdig.

4 Tænd Windows XP-computer med NTFS fejl. Sæt den nye cd, du har foretaget i computerens optiske drev. Vent til computeren at starte fra Live CD'en. Nogle computere boote fra cd'er automatisk, mens andre kræver, at du trykker på en tast for at få adgang til startmenuen. Hvis du skal trykke på en tast for at få adgang til startmenuen og boot fra cd'en, så gør det, så snart den første boot-skærmen kommer op. Kig efter en meddelelse på skærmen angiver den tast, du skal trykke på for at få adgang til startmenuen eller henvise til bundkortet eller systemet brugervejledning.

5 Boot i Live CD distribution og vente på, at Linux operativsystem at indlæse på computeren. Da hele styresystemet kører fra cd'en, skal det tage mindre end et minut til Linux skrivebordet vises på skærmen. I de fleste tilfælde bør du ikke behøver at indtaste et brugernavn og adgangskode for at logge ind.

6 Klik på "Terminal" ikonet på nederst på skærmen eller på menuen Program. På de fleste Linux-distributioner, "Terminal" ikonet ligner en lille TV eller monitor. En terminal vindue ligner kommandoprompten vindue i Windows.

7 Skriv "SU" (uden anførselstegn) i terminalvinduet prompten og tryk på "Enter". Dette gør din session til en "Root User" eller "Super User" session, svarende til "Kør som administrator" i Windows.

8 Skriv "cfdisk" (uden anførselstegn) og tryk på "Enter" -tasten. Notér navnet på den primære partition på harddisken - det er den største partition på "Disk 0" i de fleste tilfælde. Normalt navnet af skillevæggen er "hda0" eller "hda1." Tryk på tasten "Q" for at afslutte cfdisk nytte og vende tilbage til terminalen vindue prompt.

9 Skriv følgende kommando ved prompten:

ntfsfix / dev / hda #

Sørg for at medtage de rum, som vist her. Sæt "#" værdi med nummeret fra partitionen listen i cfdisk nytte. For eksempel, hvis den primære partition er "hda0" type "0" i stedet for "#" værdi, eller hvis navnet på den partition er "hda1," type "1" i stedet for "#".

10 Tryk "Enter" tasten og vent til værktøjet til at vise en bekræftelse, at reparationen til NTFS-partition lykkedes.

11 Fjern Live cd'en fra computerens diskdrev og genstarte maskinen. Windows XP skal starte og starte normalt.

TIPS

  • Denne metode reparationer mange almindelige NTFS spørgsmål, men det kan ikke arbejde for alvorlige problemer, hvor flere systemfiler på XP harddisk er korrupt. Hvis Live CD'en ikke kan reparere de fejl, skal du geninstallere XP-operativsystemet. Før du geninstallerer XP, dog bruge genoprettelseskonsollen hjælpeprogrammet på XP-cd'en for at få adgang til kommandoprompten og derefter kopiere filer til en ekstern harddisk eller flash-drev.

relaterede artikler