Den rolle GPRS i et 3G netværk

December 24

Den rolle GPRS i et 3G netværk


General Packet Radio Service teknologiens rolle i 3G-nettet er at gøre det muligt for 3G-netværk til at dedikere sin kapacitet til det komplekse indhold den er designet til at håndtere. GPRS er en pakke-skifte teknologi, der muliggør datakommunikation på mobiltelefoner ved hjælp af 2G-net. Bygget fra 2G-net teknologi, GPRS-teknologi er ikke kompatibel med 3G-net. GPRS er også kendt som "2.5G" teknologi, fordi det er hurtigere end 2G netværksteknologier, men er langsommere end 3G-netværk teknologi.

pakkekobling

Packet-skifte teknologi, såsom GPRS, overførsler og ruter data i rettet pakker, eller meget små stykker, der optager en kanal eller netværk, kun under transmissionen af ​​den pakke. Når overførslen er færdig, er kanalen frigøres til at overføre andre data. Tidligere teknologier drives som circuit-skifte processer, hvor en dedikeret forbindelse skulle sikret, før data blev overført. Packet-switching teknologi er meget hurtigere, fordi det ikke behøver at vente på en forbindelse, der skal foretages, før data overføres.

GPRS-teknologi

GPRS-kun mobiltelefoner bruge teknologien til enhver netværksforbindelse, der ikke stemme eller tekst. GPRS forbedrer dataoverførselshastigheder på mobiltelefoner tidobbelte end tidligere 2G netværksteknologier. GPRS overførselshastigheder, i teorien, er i stand til hastigheder på op til 115 kilobit per sekund, men realistiske statistikker anslår hastigheder mellem 30 og 40 Kbps. Mobiltelefoner, der bruger GPRS er konstant forbundet til internettet og netværk, så tjenester er let og hurtigt adgang til, når de er nødvendige.

EDGE

Som 2G teknologien skred i retning af 3G-teknologier udbredte i dag, Enhanced Data for Global Evolution eller EDGE, blev udviklet som en opgraderet version af GPRS. De fleste mobiltelefoner er udstyret med EDGE og GPRS kapacitet, og brug EDGE-teknologi som standard. Når EDGE er tilgængelig, at telefonen skifter GPRS. EDGE er i stand til hastigheder op til 246 Kbps, men de fleste EDGE-netværk kan kun håndtere hastigheder op til 135 Kbps. Udviklet fra GPRS-teknologi, EDGE er ikke så hurtig som de teknologier, der anvendes af 3G-nettet.

HSDPA og EVDO

High-Speed ​​Downlink Packet Access og Evolution data-Optimeret teknologier er designet til 3G-nettet og giver dataoverførsel hastigheder på op til 32 megabit per sekund. I første omgang blev HSDPA-telefoner er begrænset til 1,8 Mbps, men mobiltelefon forbedringer og netværk opgraderinger har skubbet til grænser for sine nuværende satser. EVDO, men ikke så hurtigt som HSDPA, er almindeligt forekommende i mobiltelefoner øjeblikket på markedet og tilbyder dataoverførselshastigheder på op til 2,4 Mbps.


relaterede artikler