Hvornår PNG Format Come Out?

October 31

PNG er et tabsfrit format til bitmapbilleder, der oprindeligt designet i midten af ​​1990'erne at erstatte GIF-billede format - ". PNG s Not Gif" så meget, at PNG spøgefuldt siges at stå for Den egentlige definition af akronym er Portable Network Graphics format. Formatet er officielt registreret som en Internet Medietype - også kaldet MIME-type - som identificerer filformater; PNG MIME er "image / png."

PNG udledning og opdateringer

Version en af ​​PNG-formatet blev udviklet i 1995 for at erstatte den velkendte GIF-format. Den næste opdatering til PNG kom i december 1998, op til version 1.1, med en mindre opdatering bringer den version til 1,2 i april 1999. Disse opdateringer tilføjet bedre funktionalitet i form af farve og gamma korrektion. Fra maj 1999 til marts 2004 PNG formatet blev afventer officiel international standardisering. PNG udvidet til multi-image animationer med den separate MNG-format i januar 2001.

Fordele for PNG

PNG er lossless - hvilket betyder, at du ikke vil se et tab i kvaliteten af ​​dit billede; derimod GIF-billeder har en maksimal farvepalet på 256 farver. Den PNG-formatet er understøttet i alle større webbrowsere, og under visse betingelser kan prale uovertruffen komprimering og filstørrelse. Alle de store billedredigering programmer kan spare i PNG-format og redigere PNG-filer. Formatet er fortsat patent-fri; da PNG blev oprettet, blev GIF-formatet er beskyttet af et patent, der siden er udløbet. PNG understøtter ægte farver, gråtoner og indekserede farver. Gennemsigtighed for PNG-filer bruger alpha gennemsigtighed, som er mere dynamisk end gennemsigtighed udbydes til GIF-filer.

Ulemper til PNG

Den største ulempe til PNG er, at det ikke understøtter animerede billeder - hvis du vil bruge en animation, GIF er stadig temmelig kun spil i byen. Alfa gennemsigtighed bruges til PNG-billeder understøttes ikke i Internet Explorer 6 eller tidligere, men denne browser er flere versioner forældet, for det meste fik mindre problemet. De kompression fordele PNG er begrænsede; PNG-billeder, der bruger PNG-24 eller gennemsigtighed er typisk større end sammenlignelige GIF eller JPG-billeder.

Valg af format

Dit valg af format afhænger af, hvordan du ønsker at bruge det. Hvis du opretter en hjemmeside med billeder, du ønsker at bruge den mindst mulige fil uden at ofre kvaliteten; små filer sikre, at din side indlæses hurtigt på en række forskellige sammenhænge. Sammenligning PNG-8 til GIF, vil PNG altid have bedre komprimering; dog PNG-8 har den samme farve begrænsninger som GIF. PNG-24 er den højeste kvalitet og understøtter gennemsigtighed, men er nogle gange meget større end en JPG. Hvis du bruger en mobil enhed, såsom en tablet eller smartphone, bekræfter enheden vil støtte PNG-filer, før du gemmer dit billede.


relaterede artikler