Sådan Find en gyldigt domænenavn

October 3

Sådan Find en gyldigt domænenavn


Et domænenavn er en adresse, du vælger til din hjemmeside, der afspejler emnet, forfatter eller en anden identifikator. Fordelen ved et domænenavn er det kan forblive konstant, selv når din hjemmeside adresse ændringer, og det kan være meget kortere end den faktiske URL (Uniform Resource Locator) af hjemmesiden, hvilket gør det nemmere at huske og bruge. At finde et gyldigt domænenavn-navn registrator, samt et domænenavn, der ikke allerede taget, kan være en udfordring.

Instruktioner

1 Sådan Find en gyldigt domænenavn

Omdiriger komplekse URL'er til kortfattet, let at huske domænenavne.

Du har måske en hjemmeside med en lang URL, såsom http://www.angelfire.com/maryspages. Du ønsker måske at købe domænenavnet "www.maryspages.com," for eksempel, og bruge det domænenavn i stedet for URL, omdirigere domænenavnet til den længere URL. Det er vigtigt at købe dit domæne navn fra licens leverandører og forny dine domænenavne, før de udløber, fordi nogen kan købe domænenavnet op under dig, når du har oprettet den trafik til dette domænenavn.

2 Sådan Find en gyldigt domænenavn

Du kan bruge søgemaskiner til at finde ud af, om dit valgte domænenavn, der allerede er taget.

En effektiv domænenavn er kort, koncis og ikke har tvetydigheder, der kan forvirre din potentielle publikum. Undgå ord med to stavemåder, f.eks. Når du har en idé til dit domænenavn, er det tid til at se, om det er til rådighed. GoDaddy.com har etableret sig som en industri førende på markedet for domain-name registrering. GoDaddy hjemmeside har et domæne-navn søgemaskine, der giver dig mulighed for at indtaste dit domænenavn for at se, hvis det er tilgængeligt. GoDaddy vil afgøre, om det pågældende domæne er taget eller ej, og hvis det er taget, vil foreslå alternativer, såsom domænenavne med alternative slutninger til den traditionelle ".com", såsom ".org" eller ".net".

3 Sådan Find en gyldigt domænenavn

Whois.net lister domænenavne ejernes personlige oplysninger på nettet.

Whois.net tilbyder lister af "tidligere registrerede domæner, der nu er til rådighed." Ved at indtaste et søgeord i feltet "søge gennem slettede domæner", kan du finde tidligere domænenavne for lignende ord eller emner, hvis du har svært ved at tænke op dit eget domænenavn. Whois.net tilbyder også en "Domæne opslag" søgefelt, hvor du kan indtaste din foreslåede domænenavn, med forskellige slutninger, for at se om der allerede taget navnene. Whois.net holder også oplysninger om domænenavn ejerskab, og viser det til offentligheden. Så hvis du køber et domæne, er du nødt til at indse, at de oplysninger, du giver, herunder din adresse, vil blive vist på Whois.net, medmindre du betaler for en tredjepart at blive noteret som ejer stedet. Den første søgefelt på Whois.net hjemmeside er feltet "Whois opslag", og hvis du indtaster en hjemmeside domænenavn ind i feltet, vil oplysninger om domænenavnet ejer vises.

4 Sådan Find en gyldigt domænenavn

Personlige oplysninger kan offentliggøres, når de køber et domænenavn.

Der er mange virksomheder, der tilbyder domain-navn registrering, med forskellige muligheder. Active-domain.com sælger også domænenavne og har et søgefelt til at kontrollere for domænenavn tilgængelighed på sin hjemmeside. Aktiv-domænet tilbyder en unik tjeneste kaldet "Private Whois Protection Service", som gør det muligt at placere en tredjemands oplysninger i Whois repository, meget gerne et hemmeligt telefonnummer ville arbejde. Ved at købe denne "beskyttelse tjeneste," dine private oplysninger vil ikke blive noteret på internettet via Whois søgemaskine, som du hovedsageligt betaler en tredjepart til listen sine oplysninger der i stedet.

5 Sådan Find en gyldigt domænenavn

ICANN lister akkrediterede domænenavneregistre efter land, sprog og firmanavn.

Alle domæne-name registreringer er en del af ICANN (International navne- og Numbers) Domain Name System. Dette system holder styr på alle domænenavne og deres tilhørende oplysninger, så overlapninger af gyldige navne ikke opstår. ICANN giver akkrediterede domæne-name registratorer på sin hjemmeside, nævnt ved navn, land og sprog.


relaterede artikler