Sådan isolere vokal i Audacity

September 29

Sådan isolere vokal i Audacity


Isolering af vokal spor fra en multitrack optagelse er en fælles praksis, som regel forpligtet sig til at producere det, der ofte omtales som en "a cappella" (selvom stavemåder variere). En cappellas anvendes i mange sammenhænge, ​​især ved remix kunstnere producerer remixede versioner af en given sang. Der er flere fremgangsmåder til fremstilling af en cappellas, hvoraf kun en er mulig i Audacity, en gratis lydredigering værktøj til Windows og Mac OS X. Evnen til at udføre denne procedure er begrænset af det faktum, at det kræver en instrumentale-eneste version af sangen hvorfra vokalen vil blive isoleret.

Instruktioner

1 Start Audacity. Når dens grænseflade vises, skal du klikke på menuen Filer og vælg Åbn. En filvalgsdialog vises. Naviger til den version af sangen, der omfatter den vokale spor, du vil isolere og dobbeltklik på den. Audacity vil placere sangen på et spor i sit arrangement område.

2 Klik på menuen Projekt, og vælg Importer Audio. Find den instrumentale kun version af sangen i filen browser og dobbeltklikke på den. Den instrumentale kun version vil blive instantieret på et andet spor under det første.

3 Brug værktøjet Zoom ind for at zoome ind på sporene på ethvert sted på tidslinjen, indtil kurver er forbundet med dem er reduceret til et enkelt, bølget linje, der løber på tværs af sporet. De kurver skal vises næsten identisk. De skal være justeret nøjagtigt på tidslinjen for at den vokal isolation procedure kan benyttes.

4 Vælg et højdepunkt i bølgeformer, der er identisk i form på begge spor. Dette vil især være let på de punkter, hvor sanger ikke synge.

5 Brug Time-Shift værktøj til at justere sporene så præcist som muligt. Time-Shift værktøj er adgang til ved at klikke på dobbelt-ended pil ikon i værktøjslinjen. Klik-hold og træk et af sporene venstre eller højre i små trin, indtil kurverne er justeret. Hvis de ikke er justeret præcist, vil vokal isolation processen ikke korrekt.

6 Klik på sporet header for de instrumentale kun spor at gøre det fokus for ansøgningen, og vælg Marker alt i menuen Rediger. Hele instrumentalnumre, der kun spor vil blive fremhævet.

7 Klik på menuen Effekter og vælg Inverter funktion. Den bølgeform for instrumentale kun for spor vil blive vendt lodret.

8 Klik på knappen Afspil. Fordi den instrumentale kun for spor er på linje med det første spor og omvendt, vil det slå alle identiske lyd oplysninger i det første spor helt, så kun, at pålidelige oplysninger, at de to spor ikke deler. Som følge heraf vil det vokale spor være næsten perfekt isoleret fra sporet.

9 Gem projektet ved at klikke på menuen Filer og vælge Gem. Du vil nu have en brugbar a cappella til brug i fremtidige projekter.