Hvordan kan man se, hvis din bærbare computer er ved at blive hacket sig ind

November 1

Hvordan kan man se, hvis din bærbare computer er ved at blive hacket sig ind


Som Internet og computerteknologi bliver lettere at bruge, mere allestedsnærværende og tilgængelig for alle, så gør mulighederne for cyberkriminalitet og digital forstyrrelser. Når nogen fine kombination da ind i din computer, adgang han din maskine uden din viden eller dit samtykke. Mange hackere, der har adgang computeren stjæle personlige oplysninger og installere virus. Hvis du ejer en bærbar computer og mistanke om det kan have været hacket, kan du undersøge flere muligheder for at afgøre, om du har været offer for en cyberkriminalitet.

Instruktioner

1 Check for nye og ikke-indregnede programmer installeret på din maskine. Hackere, der bryder ind i din computer via fjernadgang eller fysisk kan efterlade spor af deres arbejde i form af ondsindede programmer, der er installeret på din maskine. Identificer alle ukendte programmer, der ikke var på din maskine før. Slet dem straks.

2 Åbn din sendt post i din e-mail-klient. Hvis din e-mail-konto sender spam, chancerne er du er blevet hacket.

3 Overvåg dit anti-virus software. Kør en test scanning for at sikre, at din anti-virus software fungerer. Hackere ofte deaktivere eller forstyrre anti-virus software på et mål computer. Hvis du havde anti-virus installeret, og det ikke længere synes, chancerne er du har været hacket.

4 Åbn din internetbrowser og kontrollere for uoverensstemmelser. Hvis din browser viser en anden hjemmeside end den, du er vant til eller viser nye værktøjslinjer, du ikke har installeret, kan din maskine er blevet hacket.

5 Tjek dit system passwords og online adgangskoder. Hvis dine adgangskoder har ændret uden din viden, det er en god indikation af, at din computer er blevet hacket. Medmindre en bruger ændrer et kodeord, er der ingen måde, at en adgangskode automatisk skifter på egen hånd.