Hvad er forskellen mellem Oracle Locator og Rumlig?

July 12

Oracle Locator og Rumlig er værktøjer, der anvendes til at repræsentere flerdimensionale data. Begge ansøgninger også give brugerne mulighed for at hente oplysninger om relative placering og afstand. Som sådan Locator og Rumlig støtte en bred vifte af lokationsbaserede opgaver såsom trådløse placering tjenester og automatiseret kortlægning. Oracle Locator er en gratis funktion inden Oracle Spatial.

Grundlæggende Forskelle og ligheder

Oracle Locator er et gratis program indgår som en del af Oracle Database Server. Oracle Spatial, på den anden side, er en betalt program fås som add-on til Oracles Enterprise Edition. Begge værktøjer understøtter udviklere af applikationer, der letter rumlig kortlægning og placeringsmæssige data grafer og ikke slutbrugere. Trods forskellene i tilgængelige funktioner, findes der ingen ydeevne uoverensstemmelse mellem de to programmer. Derudover findes der ingen problemer med data kompatibilitet mellem ansøgningerne.

Hvad Locator Tilbud

Da Locator er en delmængde af Spatial, alle de funktioner, der tilbydes af Locator er også tilgængelige i Spatial. De primære funktioner i Locator omfatter rumlig indeksering, et værktøj, der understøtter geometri kaldes SDO_GEOMETRY og rumlige operatører. De fleste af Locator's funktioner er begrænset på Oracle's Special Edition på grund af de begrænsninger database's. Mens Locator ikke er fuldt tilgængelig på Special Edition, den fulde version af programmet leveres med både Oracle Enterprise Edition og Standard Edition.

Hvad Rumlige Tilbud

Oracle Spatial er et program, som Locator, danner repræsentationer af geometri. Ansøgningen tilbyder to forskellige metoder til repræsentation modellerne: en relationel model og en objekt-relateret model. Men du kan ikke bruge de forskellige metoder på samme tid. Den væsentligste forskel mellem disse to modeller er, hvor mange kolonner og rækker i tabellen omfatter for hvert geometrisk eksempel. Ud over at danne disse data, også programmets butikker og gemmer de flerdimensionale modeller.

Ekstra Spatial Egenskaber

Ud over de forsyningsselskaber funktioner, som Oracle Locator omfatter, Rumlig tilbyder flere yderligere funktioner, hvoraf mange skyldes database forskelle mellem applikationer. Disse funktioner omfatter geokodning support og GeoRaster support, tuning funktioner og procedurer, ekstra rumlig nytte og aggregerede funktioner, støtte til en lineær referering-system, rumlige analyse og minedrift procedurer, et koordinatsystem for lag transformationer og eksplicitte geometri, og en topologi datamodel.


relaterede artikler