Sådan Placer en Combo i DataGrid i VB6

January 26

Sådan Placer en Combo i DataGrid i VB6


En Combo boks er en kontrol, som giver brugeren mulighed for at vælge fra en foruddefineret liste over acceptable værdier. Den DataGrid er en separat styring, der viser database data til brugeren på samme måde som udvikleren ser data, når man ser direkte på databasetabeller. Kombinationsboksen kontrol kan ikke placeres i DataGrid-kontrol. Dog kan vi sætte Combo box "på toppen af" en specifik kolonne i DataGrid-kontrol for at gøre det det se ud som om det er en del af selve kontrollen.

Instruktioner

1 Opret en ny standard-EXE Visual Basic projekt. Fra menuen, vælg "Project", "komponenter". Klik på afkrydsningsfeltet ved siden af ​​"Microsoft DataGrid Kontrol 6.0 (OLE)." Klik på "OK" knappen for at gemme og lukke. Fra menuen, vælg "Project", "Referencer." Klik på afkrydsningsfeltet ved siden af ​​"Microsoft ActiveX DataObjects 2.x Library", hvor "x" er det højeste antal til rådighed. Klik på "OK" knappen for at gemme og lukke.

2 Tilføj en ny DataGrid kontrol til "Form1", der blev oprettet som standard. Standardnavnet vil være "DataGrid1." Konfigurer datakilde og andre egenskaber af "DataGrid1" kontrol, således at de korrekte oplysninger vises.

3 Tilføj en Combo box kontrol til "Form1" og sæt dens synlige ejendom til "False". Få den øverste position, rækkehøjde og kolonnebredde af cellen på "DataGrid1", som du ønsker at vise Combo boksen og gemme hver af disse værdier i separate heltalsvariabler.

4 Indstil position værdier for skjult Combo boksen til dem af cellen brugeren klikkede på i "DataGrid1", og indstil Combo box synlige ejendom til "True". Dette vil placere Combo boksen direkte på toppen af ​​cellen på "DataGrid1", og brugeren vil se en drop-down liste med værdier at vælge imellem.

5 Kode klik tilfælde af Combo kassen, så når brugeren foretager et valg, vi opdatere indholdet af cellen på "DataGrid1" med den nye værdi er valgt fra Combo box:

Hvis cmbMyCombo.Visible = True Derefter

DataGrid1.Columns(2).Text = cmbMyCombo.Text

End If

TIPS

  • Kombinationsboksen er nu indbygget i DataGrid-kontrol til rådighed i VB.NET.

relaterede artikler