Kan Java Fjern Sidste Instans en karakter fra en String?

January 2

Kan Java Fjern Sidste Instans en karakter fra en String?


Brug strengen klassen, kan Java-programmer gemme og redigere sekvenser af bogstaver. Strenge i Java er uforanderlige, hvilket betyder at de kan ikke ændres, men kun udskiftes, så den String Builder klassen giver mulighed for at ændre tekst-sekvenser. Brug af String Builder klassen, kan Java-programmer først finde den endelige forekomst af et tegn i en streng, derefter fjerne det, vender tilbage en ny streng minus figurens sidste forekomst.

Konvertering Til String Builder

Før en snor kan ændres, kan Java-programmer oprette en String Builder objekt til at behandle og ændre strengen værdi. Det følgende eksempel kode viser først at oprette en tekststreng, så passerer det til konstruktør metode til en ny String Builder objekt:

String someLetters = "abcdeab";

StringBuilder letterBuilder = ny StringBuilder (someLetters);

Den String Builder objekt vil nu tillade programmet at finde og fjerne den sidste forekomst af en bestemt karakter.

At finde den sidste forekomst

For at finde den endelige forekomst af en bestemt karakter, kan Java-programmer bruge metoden "lastIndexOf". Denne metode returnerer en primitiv type, int værdi, der repræsenterer streng-indeks, hvor tegn forekommer for sidste gang. Følgende kode uddrag viser på den endelige forekomst af tegn i strengen, kalder metoden på String Builder objektet derefter opbevare resultatet i en variabel:

int finalOccurrence = letterBuilder.lastIndexOf ( "a");

Den int variabel indeholder nu indeksværdien for det tegn, du ønsker at fjerne.

Fjern Den Character

For at fjerne den sidste forekomst af et tegn fra en streng, kan Java-programmer bruger den erstatte metoden. Den erstatter metode tager start og slut positioner for at erstatte inden strengen, samt den streng at erstatte den sekvens med. Hvis du vil fjerne et afsnit fra en streng, kan du blot bestå en tom streng som erstatningsteksten. Følgende syntaks demonstrerer kalde erstatte metoden på String Builder objekt, der passerer det indekset for den endelige karakter forekomst, position ene efter det, og den tomme udskiftning streng:

letterBuilder.replace (finalOccurrence, finalOccurrence + 1, "");

Den String Builder objektet nu holder den oprindelige streng med den sidste forekomst af "a" fjernet.

Get The String Value

For at vende tilbage en streng værdi efter fjernelsen operation, kan Java-programmer kalder metoden "toString" på String Builder objektet. Følgende kode demonstrerer få den lagrede streng fra String Builder, tildele denne nye streng til den oprindelige streng variabel reference:

someLetters = letterBuilder.toString ();

Du kan kontrollere værdien af ​​strengen ved at skrive det ud:

System.out.println (someLetters); // "abcdeb"