Internet Protocol Forklaret

September 13

Internet Protocol er kernen i OSI-modellen. Den danner kernen i TCP / IP-protokollen suite. Det giver den grundlæggende funktionalitet af levering af data mellem netværk, som måske eller måske ikke er indbyrdes forbundet. Som laget 3 protokol, det giver en service til lag 4 i TCP / IP-stakken, hovedsageligt repræsenteret af TCP eller UDP. IP tager data pakket af lag 4, manipulerer det som nødvendigt, og sender det ud.

Her er nogle af de vigtigste funktioner i IP:

universelt Adresseret

IP giver adressering mekanisme til at datagrammer, som sendes på tværs af netværk, som måske eller måske ikke er under samme domæne. Denne adressering mekanisme er en del af Internet Protocol. Denne unikke adressering er vigtigt for at sende data fra punkt A til punkt B. Dette hjælper enheder identificere, hvilken enhed er punkt B. IP definerer adressering mekanisme for netværket og bruger disse adresser til levering formål.

Routing Mechanism

Mens sende datagrammer fra punkt A til punkt B, kan der være situationer, hvor A og B ikke er i samme netværk. Når dette sker, IP bestemmer routere, den har brug for at bruge til at route datagrammet pakkerne, så den endelige destination kan nås.

Fragmentering og samling

Afhængig af rammestørrelse af fysisk og datalink-netværk, kan IP nødt til at fragmentere datagrammer, før du sender dem. Ved modtagelsen af ​​sådanne datagrammer, IP arbejder også samling af hele datagram.

Underliggende Protokol Uafhængig

IP fungerer uafhængigt af eventuelle underliggende protokol, der er designet til at arbejde med TCP / IP-stakken. Den kan tilpasse sig til kravene i mange lavere niveau protokoller såsom Ethernet.

forbindelsesløs Levering

IP er en forbindelsesløs protokol. Når punkt A sender en pakke til B, betyder det ikke etablere en klar sammenhæng med punkt B. Det vurderer stierne og bruger routere i stien til ruten leveringen optimalt til det andet net.

Upålidelige og uerkendt Levering

IP er en upålidelig protokol. Den bruger ikke anerkendelser. Når enheden B får en datagram fra enhed A, betyder det ikke sende tilbage en anerkendelse note til at fortælle enhed A, at datagram blev modtaget. Dette holder gennemførelsen omkostningseffektive.


relaterede artikler