Sådan bruges Win32 GUI i C ++

February 16

Win32, mere almindeligt kendt i dag som Windows API, er det sæt af værktøjer, som Microsoft til at udvikle programmer til Windows-operativsystemet. Programmer skrevet med Win32 bruge Windows grafiske brugergrænseflade (GUI) til at vise oplysninger og modtage input fra brugeren. Mens lære Win32 programmering for C ++ kan tage lang tid --- selv vise et vindue kan tage op til 70 linjer kode --- kan du oprette en simpel "Hello World!" meddelelsesfelt i et par minutter.

Instruktioner

1 Åbn din C ++ integreret udviklingsmiljø (IDE) og oprette en ny .cpp fil. Begynd din kode ved at inkludere Win32 API header fil. Din første linje kode skal se sådan ud:

omfatter <windows.h>

2 Opret WinMain indgang. Dette er den Win32 modstykke til den traditionelle main () funktion, der bruges i DOS og Linux. WinMain () tager fire argumenter, herunder et håndtag til programmets .exe-fil i din computers hukommelse; en null håndtag til programmets tidligere instans; strengen af ​​bruger-leverede kommandolinjeargumenter; og et helt tal, der kan bruges til at bestemme start tilstand ved at skabe et program, der bruger et vindue. Den WinMain () erklæring ser sådan ud:

int WinAPI WinMain (hInstance hInstance, hInstance hPrevInstance, LPSTR lpCmdLine, int nCmdShow)

3 Skriv kroppen af ​​programmet, så det vil vise en besked boks. Den Win32 MessageBox () funktion tager også fire argumenter: et håndtag til ejeren vinduet, indholdet i beskeden, titellinjen tekst og den type besked boks det er. Da denne boks har ingen ejer vindue, indstille håndtaget til NULL. Skriv det til at vise nogen meddelelse, du ønsker, og give det en informations ikon med et "OK" -knappen. Liget af () funktionen WinMain skal se sådan ud:

{

MessageBox(NULL, "Hello, World!", "Hi.", MB_ICONINFORMATION | MB_OK);

returnere 0;

}

4 Gem dit arbejde og kompilere programmet som Win32-program. Den måde at gøre dette vil variere fra compiler til compiler --- konsultere din dokumentation, hvis du er usikker. Kør dit program for at se et enkelt budskab kasse med din tekst.


relaterede artikler