Uddannelsesmæssige fordele ved internettet

January 3

Uddannelsesmæssige fordele ved internettet


"Dine sande pædagoger og formative lærere afsløre for dig, hvad den reelle råstof af dit væsen er, noget helt ineducable, men i alle tilfælde kun vanskeligt tilgængelige, bundet, lammet: dine undervisere kan være kun dine befriere Og det er hemmeligheden. af al uddannelse: det gør ikke låne kunstige lemmer, voks næser eller Spectacled øjne --- snarere, hvad der kan give disse ting er kun efterbillede uddannelse ".

-Friedrich Nietzsche, "Schopenhauer som pædagog"

Er internettet kraftig nok til at nå toppene af en uddannelse er defineret af en sådan gigant som Nietzsche i sin 1874 hyldest til Arthur Schopenhauer? Er internettet en befrier, eller er det blot give oplysninger som middel til teknologi? Er internettet en simpel "efterbillede uddannelse"?

Men internettet tilbyder en ny åbning for gammeldags uddannelse, og bedre endnu, gammeldags uddannelse fås på en ny måde - potentielt til rådighed for de mange i stedet for de få. En gammeldags uddannelse (liberale kunst) består i information, kritisk tænkning, kreativitet og kommunikation. Internettet øger alle fire af disse komponenter, og dermed giver mindst fire forskellige uddannelsesmæssige fordele.

Misforståelser

Uddannelsesmæssige fordele ved internettet


I dag er det måske sådan, at en sondring af den sort, Nietzsche gør mellem uddannelse og anvendt viden er ikke længere anerkendt. "Uddannelse" kan have kollapset i hensættelse til "kunstige lemmer, voks næser eller Spectacled øjne" - uddannelse måske misforstås som teknologi eller uddannelse.

En stor misforståelse så om uddannelse er, at det er en formel og fjerne midler til andre formål - et middel til penge, et middel til job, et middel til at "succes", et middel til at opnå færdigheder eller i det mindste at opnå et stykke papir der hævder disse færdigheder. Uddannelse er ofte misforstået i det omfang, at det kan vises i bunden af ​​en kæde, der fører til en eller alle af disse ting. Den slags midler er ikke uddannelse overhovedet, men snarere uddannelse, eller i bedste fald glorificeret "VOC. Red.".

Uddannelse i forbindelse med den verdensomspændende internettet betyder ikke bare "tage klasser på internettet", eller lære et sæt af færdigheder, men snarere er en langt bredere og depthier fænomen; det er uddannelse forstås som frigørende proces. Ud over formelle "pædagogiske indstillinger" på internettet, såsom virtuelle klasseværelser og lignende, internettet i sig selv er en uddannelsesmæssig indstilling. Betragtninger de gamle grækere havde polis, Sokrates vandrer om, og Platons Akademi, i dag har vi internettet.

Information som Benefit

Information og dens fordeling er de mest oplagte pædagogiske aspekter af internettet. På nettet kan vi finde information, der kører som "dyb" som fysik og filosofi til så trivielt som navnet på en berømthed kæledyr hamster. Konkrete eksempler på information distribution på internettet spænder fra uformelle af instant messaging til formalitet af online uddannelser. Information er tilgængelig via e-mail, via stemmen, via online "film", og gennem de forskellige blogs og fora nu peppering nettet. Populære værktøjer som Google og Wikipedia tilbyde information hurtigt, hvis ikke altid omfattende. Selvfølgelig er der også utallige andre hjemmesider, fra lånerkort kataloger til virtuelle museer, der kan forskes.

Uddannelse kan være om befrielsen, men grundlæggende oplysninger er nødvendige for at skabe en ramme for en virkelig befriende uddannelse. "Viden er magt", går det ordsprog. For eksempel er den første ændring til den amerikanske forfatning taler til ytringsfrihed og pressefrihed af de samme grunde, at forskellige regimer (nogle gange endda herunder American regimer) forsøger at censurere information - viden i hænderne på mennesker er "magt til folket".

Som sådan kan kraften af ​​internettet til at lægge oplysninger i hænderne på de mennesker ikke overvurderes. Ifølge internetworldstats.com, fra 2008, næsten 22% af verdens befolkning var internetbrugere - ikke et flertal, men et voksende mindretal, som den procentdel mere end tredoblet fra 2000 til 2008.

En pædagogisk fordel af internettet er så sit bidrag til den voksende adgang til information.

Kritisk tænkning som Benefit

Uddannelsesmæssige fordele ved internettet


"Kina har nu over 160 millioner internetbrugere, hvilket gør det til det næststørste marked for internetadgang globalt, efter De Forenede States.Adoption af internettet er at have en dybtgående indvirkning på dannelsen og formidling af kultur og endda politiske ideologier, da det giver adgang til vidt forskellige former for information, nyhedsformidling og debat. fra regeringens synspunkt, nogle af disse effekter er skadelige for samfundet, hvilket har understøttet og galvaniserede en langsigtet politik for Internet censorship.The regering fortsætter med at forfølge en vision om absolut internet censur, hvor netværket er sminket af undergravende begreber, ord, debatter og begivenheder ". Kilde: International Herald Tribune

Kinas tilfælde illustrerer, hvordan oplysende aspekter af internettet bomning med kritisk tænkning aspekter og dermed uddannelse. Kritisk tænkning er rygraden i uddannelse som den befrier os ved at udsætte og dermed ødelægge fordomme. Kritisk tænkning handler om at vurdere sandheden fordringer og værdi krav. For kritisk tænkning til effektivt forekomme selv, er en vidensbase (referencepunkt), der kræves, en vidensbase, der er tilgængelig på internettet.

Således vil en anden pædagogisk gevinst af Internettet er dens evne til at lette kritisk tænkning.

Kreativitet som Benefit

Uddannelsesmæssige fordele ved internettet


Hvis det er sandt, at for at skabe, må man først destruere, så i det mindste internettet tilbyder ødelæggelsen (via kritisk tænkning) er nødvendige til skabelse. Art indebærer afhøring og / eller skabe værdier, og dermed er det mindst lige så meget en del af uddannelse-frigørelse, som er kritisk tænkning. Faktisk kan kunst og skabelse ses som den højre hjernehalvdel svar på destruktivitet af den venstre hjernehalvdel. I kølvandet på ødelæggelsen af ​​fordomme - et tomrum.

Internettet er lige så meget et gabende tomrum af viden og værdier, som det er et stort lager af sådanne. Det tomrum er det, der giver internettet med sin dynamik. Nr tomrum, ingen ændring. For hver hul, er der en mulighed for at skabe. For hver tese og antitese, der er en syntese klækning. Til gengæld hver syntese er moden til destruktion efterfulgt af skabelsen ny. Denne proces er ingen anden end den pædagogiske proces større målestok.

Dens tilvejebringelse af muligheder for kreativitet, så er en tredje pædagogisk fordel af internettet.

Kommunikation som Benefit

Uddannelsesmæssige fordele ved internettet


Næsten lige så indlysende som de oplysende aspekter af internettet er dens kommunikation aspekter. Faktisk to er uadskillelige. Information er kun godt, for så vidt som det er meddelt, og kommunikation er kun kommunikation som sådan, hvor information udveksles. Dialog kan ses meget groft som tese, antitese og syntese. Idéer er lagt frem, de er gransket, og nye ideer flyde fra dette.

Konkrete eksempler på give-and-take (dialogisk) kommunikation via internettet omfatter e-mail, instant messaging, voice chat, internet telefon, blogs, fora, undervisning / kurser, og selv webcams, da kropssprog er en undervurderede form for kommunikation.

Endelig omfatter internettet bidrag til den lethed og voksende tilgængelighed af kommunikation endnu en fjerde pædagogisk fordel.

handlingsmuligheder

Praxis, eller pragmatisk handling i en socialpolitisk rammer, kan udledes af de fire foregående komponenter af uddannelse som tilbydes af internettet. Internettet byder på et middel til uddannelse, der kan fremføres for at opnå fordelen ved befrielse for enkeltpersoner. Enkeltpersoner kan til gengæld lov til at anspore befrielsen af ​​hele befolkninger.

Med hjælp af internettet, kan barrierer blive ødelagt og lænker brudt ved at tage kritiske holdninger mod sociale strukturer. Derefter gennem kunst (bredt forstået) og kommunikation (igen med hjælp af internettet) befrielse kan vindes.


relaterede artikler