Enterprise Vs. Desktop-servere

December 18

Enterprise Vs. Desktop-servere


Servere er computer hardware designet til at håndtere intensiv datalagring eller for at forbinde forskellige computere sammen til et netværk. Mange servere øge deres computerkraft med flere CPU'er - en central behandlingsenhed - og flere harddiske konfigureret til at arbejde sammen som en enkelt disk. Desktop-servere arbejder normalt at knytte et par computere sammen, men en virksomhed server er betydeligt mere kraftfuld og kan tjene mange flere brugere.

Enterprise og Desktop

Virksomheder bruger desktop-servere til at støtte deres operativsystemer og de programmer, der kører på virksomhedens computere. Enterprise servere giver alt dette, og tilbyder også støtte til programmer, der kører på virksomhedens netværk, samt større datakapacitet-lagring. Desktop-servere har normalt en lighter arbejdsbyrde, håndtere færre computere og behøver kun at operere med mellemrum, mens virksomhedens servere kører konstant, overvåge flere systemer og skulder en langt tungere byrde arbejde.

Forskelle

Enterprise servere har brug for en højere ydelse standard og større pålidelighed end desktops. Hvis en desktop server svigter, kan det påvirke kun en eller to brugere, men en virksomhed serverens fiasko kan forstyrre et helt netværk. Virksomhederne har meget mindre tålmodighed venter på en virksomhed server at komme online igen, da det påvirker mere af deres drift. Dataintegritet bliver vigtigere, når du bruger en virksomhed server, som enhver korruption kan påvirke flere computere rundt om i virksomheden. Enterprise servere er mere tilbøjelige til at sikkerhedskopiere data op online.

Pris

En virksomhed person shopping for desktop-servere vil ofte tage en prisfølsomt tilgang. Virksomheder, der ikke har brug for enterprise-niveau magt og pålidelighed kan gå på kompromis med magt for at sikre en lavere pris. Enterprise servere er meget mindre kursfølsomme grund af den større arbejdsbyrde, det større behov for pålidelighed og det større antal harddiske fleste enterprise-servere indeholder. Udgifterne til disse funktioner, øges pris i forhold til en stationær server.

Beslutninger

Hvis din virksomhed ikke håndtere store mængder data og et tab af data vil ikke bryde dig, kan stationære computere passer til dine behov uden en server. Hvis du arbejder på et netværk og ønsker medarbejderne at dele filer eller bruge en almindelig printer, kan det være tid til at bringe i en server. Ved afgørelsen af, om en desktop-server vil gøre arbejdet, ikke blot tage hensyn din nuværende situation, men dine langsigtede planer: Jo mere computerkraft og sikkerhed dit netværk vil i sidste ende har brug for, jo mere sandsynligt er det, en virksomhed server er, hvad du ønsker.