Forskellen mellem Basic & Avanceret søgning

December 12

Forskellen mellem Basic & Avanceret søgning


Søgemaskiner er blevet et uvurderligt forskning værktøj til moderne informations- asylansøgere. Gennemførelse af en grundlæggende søgning ved at skrive en generel sætning i søgemaskine kan ofte give frugtbare resultater, men avancerede søgninger er normalt mere effektive. Mens avancerede søgninger tage lidt mere tid til at udføre, er det tid investering normalt lavet godt af den øgede relevans af søgeresultaterne.

Alle ord vs. Specifikke sætninger

Generelt, når en sætning er skrevet ind i en grundlæggende søgning bar, vil motoren tilbage links til websider, der indeholder alle ordene i sætningen, du søgte, men ikke i nogen bestemt rækkefølge. Motoren kan vise sider med den eksakte sætning først, men ikke altid; websider, der indeholder de fleste af sætningen, men har en masse trafik måtte være i trumf websider med den eksakte sætning. Hvis det er vigtigt at finde websider, der kun indeholder den eksakte søgning sætning, vil en avanceret søgning tillade dig at gøre dette.

Uønskede Ord eller Word Kombinationer

Avancerede søgninger giver dig mulighed for at angive ord, som du ikke ønsker at indgå i søgeresultaterne. Dette er især praktisk i tilfælde, hvor du søger efter oplysninger om et emne om hvilke en populær film eller bog er blevet oprettet. Hvis du ønsker, at søgemaskinen til at returnere hjemmesider om emnet, men ikke om filmen eller bogen, kan du bruge en avanceret søgning for at udelukke ordet "film" eller "bog", eller endda navnet på filmens instruktør eller bogens forfatter .

Sprog Begrænsninger

Grundlæggende søgninger vil give søgeresultater med hjemmesider på forskellige sprog. Disse er ikke meget nyttigt, hvis du ikke kender de sprog, og nogle gange din computers browser måske ikke være i stand til at vise dem korrekt, selv hvis du gør. Sommetider søgemaskiner kan gøre et anstændigt arbejde at oversætte en side fra et andet sprog, men ofte er det ikke engang værd at prøve. Avancerede søgninger kan bruges til at begrænse søgeresultaterne til sider skrevet på dit foretrukne sprog.

File Type Begrænsninger

Avancerede søgninger kan også anvendes til at returnere bestemte filtyper. Folk uploader oplysninger som Adobe Reader, Microsoft Word, Microsoft Excel og Microsoft PowerPoint-filer - blandt mange andre typer. Sommetider disse filer indeholder flere nyttige oplysninger end hjemmesider. I tilfælde, hvor hjemmesider er tilbagevendende skuffende resultater, eller hvis du søger specifikt til et regneark eller en præsentation sagsakter vedrørende dit emne, skal du bruge en avanceret søgning til at begrænse filtypen.

Domain Begrænsninger

Forskellige typer af domæner tendens til at give mere pålidelige oplysninger end andre typer. For eksempel er hjemmesider fra Edu domænet generelt skabt af universitetsprofessorer og anses derfor for at have autoritativ og præcis information. Websteder fra Com domæne er normalt genereret af kommercielle organisationer med det formål at sælge noget; mens de stadig kan indeholde nøjagtige oplysninger, lige sandsynlige måske ikke. Domænerne af .org og .gov anses generelt for at være pålidelige kilder til information så godt. Grundlæggende søgninger vil give hjemmesider fra alle domæner, men avancerede søgninger kan bruges til at begrænse resultaterne til de mere pålidelige Edu, .org og Gov domæner.


relaterede artikler