Sådan installeres en ny PATA harddisk

May 29

De fleste desktop computer tilfælde er designet til at holde to til fire harddiske, selv om de fleste nye computere kun komme med en enkelt harddisk. Det betyder, de fleste stationære computere kan opgraderes med mindst en yderligere harddisk for at udvide lagerplads. Parallelle ATA (PATA) harddiske, også kaldet IDE-drev, er standard type harddisk bruges i mange ældre computere, og nyere computere tendens til at bruge seriel ATA (SATA) harddiske. PATA harddiske bruger en standard strømforsyning stik og forbindelse til bundkortet med en stor, bånd-lignende ledning, hvilket gør dem lidt nemmere at tilslutte end SATA-drev.

Instruktioner

1 Luk computeren ned og derefter afmontere alle kabler er knyttet til det, herunder strømkablet.

2 Brug en stjerneskruetrækker til at fjerne computerens venstre tilfælde panel. Typisk gøres dette ved at fjerne skruerne langs højre side af bagsiden af ​​kabinettet. Afhængigt af hvilken type af computerens kabinet, skal du muligvis bruge en speciel-udløsningsmekanisme i stedet for en skruetrækker. Visse computer beslutningstagere, som Dell og Gateway, gør sager med unikke åbning mekanismer, så kontakt din computers dokumentation for mere information.

3 Indstil jumper, en lille plastik og metal stik på bagsiden af ​​det drev, der er sluttet til et sæt af stifter, til den rette indstilling. Din harddisk skal have instruktioner til, hvordan du indstiller jumper, der skal sættes til enten "master" eller "slave" mode. Vælg master indstilling, hvis du vil installere et nyt styresystem på den nye harddisk og bruge den som den vigtigste harddisk. Vælg indstillingen slave, hvis du installerer det nye drev som en lagringsenhed sekundært til en eksisterende harddisk.

4 Find en ledig harddisk bay, og skub den nye PATA harddisk på plads. Harddisk bugter er metal huse med huller store nok til en harddisk til at passe ind. Der bør være en fri bugt umiddelbart over eller under din computers nuværende harddisk.

5 Brug en stjerneskruetrækker til at montere harddisken på plads med monteringsskruerne, der fulgte med harddisken.

6 Tilslut en standard fire-prong harddisk strømkablet fra computerens strømforsyning til den nye harddisk.

7 Slut computerens IDE-kabel til harddisken. Hvis du vælger slaven indstilling for jumper, sætte IDE kablet i den oprindelige harddisk, og tilslut derefter den anden prop, som ligger et par inches ned fra enden af ​​IDE-kablet, i den nye harddisk.

8 Luk computerens kabinet, tilslut alle kabler, du frakoblede i trin 1, og starte computeren. Din computer bør anerkende det nye drev ved opstart.

TIPS

  • Hvis du ønsker at bruge din nye harddisk som master drevet for at køre din computer, skal du installere et operativsystem på it.To begynde at bruge dit nyinstallerede drev, skal du formatere den. For Windows-computere, formatere harddisken ved at åbne Kontrolpanel og derefter klikke på "Administrative Tools", "Computer Management" og derefter "Diskhåndtering".

relaterede artikler