Sådan oprettes en delt mappe

November 25

Sådan oprettes en delt mappe


Windows indeholder to metoder til at dele mapper på et netværk. Hjemmegruppe, en enkel metode til at oprette deling, arbejder ikke kun med musik, videoer og andre biblioteker, der tilbydes under Hjemmegruppe setup, men for næsten enhver mappe på computeren. At netværke med ældre computere, computere uden Windows eller dele visse system mapper, skal du bruge en avanceret alternativ. Deling af filer mellem flere konti på en enkelt computer kræver ikke en hjemmegruppe, men processen følger de fleste af de samme trin som at dele en mappe via hjemmegruppe.

Instruktioner

Deling lokalt eller Med Hjemmegruppe

1 Gå til den mappe, du vil dele, og vælg den uden at åbne den. Hvis du vil dele en helt ny mappe, skal du trykke på "Control-Shift-N" oprette en.

2 Åbn "Del" fanen. Fanen viser en liste over brugerkonti på din computer samt din hjemmegruppe, hvis du har en.

3 Klik på "Hjemmegruppe (View)" eller "Hjemmegruppe (Se og Edit)" for at dele den valgte mappe med Hjemmegruppe. Den tidligere indstilling forhindrer brugere på andre computere i at ændre filer i mappen, mens sidstnævnte tillader redigering.

4 Klik på en lokal brugers navn for at dele den valgte mappe med denne bruger. Alle brugere kan få adgang de fleste mapper på computeren uden at tænde deling, så de kun mapper, du normalt har brug for at dele lokalt, er dem i din Windows-bruger mappe, såsom Dokumenter.

5 Vælg "Ja, Del Elementer", hvis en skærm advarsel vises. For at ophæve delingen mappen senere, tryk på "Stop deling" på fanen Del.

Advanced Network Sharing

6 Find den mappe, du vil dele, eller tryk "Ctrl-Shift-N" for at oprette en ny. Højreklik på mappen og vælg "Egenskaber".

7 Åbn fanen "Deling" og klik på "Avanceret deling." Hvis en advarsel Brugerkontokontrol popper op, skal du trykke på "Ja" for at fortsætte.

8 Check "Del denne mappe." Ret navnet i feltet "Del" hvis du ønsker at give mappen et andet navn på netværket, end det har på din PC.

9 Klik på "Tilladelser" for at ændre, hvem der kan få adgang til mappen. Som standard kan alle på netværket se mappen og dens indhold, men ingen kan ændre det. Markér afkrydsningsfeltet "Tillad" på "Change" linje, hvis du ønsker at give alle adgang til at redigere mappen og dens indhold.

10 Tryk på "Tilføj" og indtaste brugernavne adskilt af semikolon til at give mulighed for at se eller redigere filer på en brugervenlig for-bruger basis, snarere end at yde tilladelser til alle på én gang. Efter tilføjelse af brugere, kontrollere de tilladelser, du ønsker at give hver person.

11 Push "OK" på alle tre åbne vinduer for at gemme indstillingerne og dele mappen. Hvis du vil slå deling senere, genåbne vinduet Avanceret deling og fjern markeringen "Del denne mappe."

TIPS

  • Hvis du ikke allerede har aktiveret Hjemmegruppe, fanen Del indeholder en knap til "Opret eller Deltag i en hjemmegruppe." Vælg denne mulighed, og vælge dine standardindstillinger for deling til at oprette Hjemmegruppe, og derefter vende tilbage til fanen Del for at dele den valgte mappe.
  • Hvis den bruger, du ønsker at dele med ikke vises på fanen Del, klik på "bestemte personer," skriver brugerens navn og tryk på "Tilføj". Du kan også ændre tilladelsesniveauer gennem dette vindue, så som at tillade eller forbyde brugere i at redigere dine delte filer.
  • Hjemmegruppe fungerer kun med systemer går tilbage til Windows 7. Hvis du har ældre computere eller ikke-Windows-computere på netværket, skal du bruge den avancerede deling metode i stedet.
  • Windows tillader ikke dele nogle mapper, såsom systemet mappen Windows, via hjemmegruppe. Hvis du vil dele en af ​​disse mapper, skal du bruge den avancerede deling metoden.
  • For at se alle delte mapper på netværket, skal du åbne en mappe og klik på "Hjemmegruppe" eller "netværk" på sidebjælken, afhængigt af om du brugte hjemmegruppe til at dele.
  • Oplysningerne i denne artikel gælder for Windows 8 og 8,1. Procedurer kan variere med andre versioner eller systemer.

relaterede artikler