Computere & lynnedslag

March 2

Lyn kan have skadelige virkninger på husholdningsartikler elektronik såsom computere, hvis de er sat direkte i en stikkontakt. Ubetinget spidser i spænding fra lynnedslag kan forårsage en enorm mængde af skader i meget kort tid. Ikke overraskende, jo tættere lynnedslag er til computeren, jo mere potentiale for skader.

Art lyn Skader

Lightning skader computerens komponenter oftest, når den rammer i nærheden af ​​en højspændingsledning eller telefonlinje, at sende en kraftig bølge direkte ind tilsluttet udstyr. Halvledere i computere, fax, printere og skærme støder disse stigninger og normalt mislykkes. Hvis dette sker for din computer, vil du opdage, at det ikke længere fungerer. De halvledere inden ikke længere i stand til at regulere og styre strømmen af ​​elektroner, der er nødvendige for maskinen køre.

Magnetfelter og harddisk

Når en overspænding fra et lynnedslag ind i et hjem eller kontor, kan det skabe et magnetfelt, når det interagerer med en computer. Dette magnetfelt, selvom meget kort varighed, kan være nok til at slette eller alvorligt skade din harddisk. Når denne begivenhed har fundet sted, kan du være i stand til at hente nogle filer ved hjælp fil opsving programmel, men det er sandsynligt, at du vil finde de fleste af det uerholdeligt.

Komponenter Følsomme til Lightning

De fleste af de halvledere, der ofte beskadiget af lyn findes på bundkortet. Dette er den længe stykke ofte grøn eller rød plastik, der indeholder den CPU, ventilator, RAM og andre hardwarekomponenter, der gør computeren arbejde. Bundkortet er ekstremt modtagelige for lyn skade, fordi den er forbundet direkte til strømforsyningen. Strømforsyningen i stationære computere er en stor komponent i ryggen, der forbinder direkte til en stikkontakt. Derfor strømforsyningen er i sig selv sårbar over for skader fra en bølge.

Skader Forebyggelse

Med bølge beskyttere, kan du sætte flere enheder i en enkelt strimmel. Mere vigtigt, overspændingsbeskytteren forhindrer store og farlige udsving i spændingen i at komme ind de tilsluttede enheder. Du kan bruge bølge beskyttere til at minimere skader fra lynnedslag, men en direkte strejke til en højspændingsledning umiddelbart ved siden af ​​eller over en hjem eller kontor kan stadig gøre skade. Disse enheder beskytter dine følsomme elektroniske udstyr ved at omdirigere overspænding sammen, hvad der er kendt som en "jordledning." Jordledningen fungerer som en kanal, hvorigennem den overskydende energi kan kanaliseret væk fra maskinen.