Hvordan opretter jeg en ny mappe i Windows XP?

September 3

I Windows XP, er en mappe bruges til at gemme og organisere filer og andre mapper, så dine data kan blive pænt organiseret og computeren ved, hvor du kan finde og åbne filer og programmer. Oprettelse af en mappe i Windows XP er en enkel proces, der tager kun et par sekunder at udføre. Hvis du forsøger at oprette en mappe på en computer, du ikke har administrativ adgang til, kan du have problemer, afhængigt af hvordan tilladelserne er sat op. For at undgå eventuelle problemer, skal du sørge for din brugerkonto har administrative rettigheder på det.

Opret mapper på skrivebordet

Hvis du vil oprette en mappe på din Windows XP Desktop, skal du højreklikke på et tomt del af skrivebordet, vælg derefter "Ny" efterfulgt af "Folder". En ny mappe vises, og du bliver nødt til at indtaste et navn for det, og tryk derefter på Enter-tasten. Når du gør dette, vil den nye, tomme mappe være på skrivebordet.

Opret mapper i Windows Stifinder

Windows Stifinder interface giver tre måder at skabe mapper. Inden du opretter din mappe, skal du bruge Windows Stifinder til at navigere til drevet og omsluttende mappe, hvor du vil oprette den nye mappe.

Hvis du vil oprette en mappe ved hjælp af menuen Filer, klik på "File" knappen på menulinjen, og vælg derefter "Ny" efterfulgt af "Folder". En ny mappe vises, og du bliver nødt til at skrive et navn til mappen. Når du gør dette, skal du trykke på Enter-tasten og mappenavnet vil blive fastsat. Alternativt kan du højreklikke på et tomt sted på den højre del af vinduet Windows Stifinder, og vælg "Ny" og derefter "Mappe".

Den tredje måde at oprette en mappe i Windows Stifinder, er at bruge en genvej i Task View. For at få adgang Task View, sikre, at hverken Search eller knapperne Mapper øverst i vinduet Windows Stifinder vises deprimeret. Når denne betingelse er opfyldt, vil du se en række genveje Under overskriften "System Opgaver" i venstre side af vinduet Windows Stifinder. Vælg genvejen mærket "Lav en ny mappe", og en ny mappe vises. Igen, er du nødt til at indtaste navnet på mappen, og tryk på tasten Enter for at afslutte skabelsesprocessen.