Hvor mange pakker overføres som del af DHCP Renewal processen?

September 30

Hvor mange pakker overføres som del af DHCP Renewal processen?


Dynamic Host Configuration Protocol kan være afsluttet i så få som to pakker. DHCP giver netværksadministratorer at distribuere konfigurationsmuligheder over netværket. Det er også brugt af Internet-udbydere til at tildele midlertidige IP-adresser til kunderne. Den drivende aktør i enhver forhandling er klientcomputeren, der kræver en adresse. En fornyelse er konsekvensen af ​​en frist placeret på tildeling af adresser.

Adressering

Computere i kontakt med hinanden ved at sende data og meddelelser i en struktur kaldet en pakke. Pakken bærer data i sin krop og har overskrifter på forsiden, der indeholder adresseoplysninger. Den forreste header på en pakke er Internet Protocol header og dette inkluderer IP-adresse af både afsender og modtager af pakken. En klientcomputer forventes ikke at modtage beskeder, medmindre de er svar på et budskab om, at computer sendt ud. Svaret forventes at ske næsten øjeblikkeligt, og så kunden kun behøver at holde den samme adresse for varigheden af ​​en session tilsluttet internettet.

Packet Size

En standard DHCP besked er 312 bytes lang, men formatet indeholder valgfrie felter, der kan udvide denne til 576 bytes. Det er komfortabelt inden for den maksimale pakkestørrelse (kaldet Maximum Transmission Unit, eller MTU) for de fleste netværk, hvilket er 1500 bytes. Nogle internetudbydere reducere den maksimale pakkestørrelse til 1492. Medmindre et netværk har en usædvanlig lille maksimale pakkestørrelse besluttet af netværksadministratoren, kan man DHCP besked udføres i ét netværk pakke.

Lease fornyelse

Netværk og internetudbydere opretholder en pulje af IP-adresser, der er mindre i antal end antallet af medlemmer med behov IP-adresser. Ikke alle computere vil være aktive på samme tid, så administratoren tildeler en midlertidig adresse, som vil blive afleveret tilbage og omfordelt til en anden computer. Sommetider computere ikke frigive IP-adresse, enten fordi de går ned, eller fordi de er slukket pludseligt. For at forhindre for mange IP-adresser bliver opdrættet ud på ubestemt tid, DHCP-serveren giver kun en adresse i en begrænset periode. Dette er en lejekontrakt. Hvis kunden ønsker at fortsætte med den samme IP-adresse er længere end lejeperioden det gælder om en forlængelse før lejemålet udløber. Dette er lease fornyelse.

Fornyelse Meddelelser

Antallet af pakker i en DHCP lease fornyelse svarer til antallet af meddelelser, der sendes ud fra begge sider under processen. Klienten sender en DHCP-forespørgsel besked til den server, der ydes det lejemålet. Netværk kan der være mere end én DHCP server. Serveren svarer med en erkendelse af, at fornyer lejekontrakten, og så en fornyelse kan opnås med to pakker. Hvis den første anmodning meddelelsen ikke er besvaret, vil kunden sende yderligere tre anmodninger. Det betyder, at det maksimale antal af pakker i fornyelsesprocessen er fem. Hvis den oprindelige DHCP-serveren ikke besvare enhver anmodning fra klienten, kunden går ind i en "gentilknytningsangreb" procedure, som involverer den udsender anmodninger om at forsøge at få en forlængelse på lejekontrakten fra nogen af ​​DHCP-servere på netværket. En gentilknytningsangreb er en separat proces fra en fornyelse.


relaterede artikler