Hvad er Zipping filer?

November 15

Zippe en computer-fil komprimerer filens data for at reducere filstørrelsen. Ved at reducere uvedkommende data i et sæt mønster, kan en zip-fil skrumpe data ned og senere gendanne den uden tab. Dette giver mulighed for nem transport af store filer via disk eller e-mail. Zip-filer er kompatible indbygget med alle Windows-operativsystemer siden XP samt Mac OS X, selvom tredjeparts zipping programmer tilføje ekstra funktioner og formater.

Fordele

Reduktion af størrelsen af ​​en fil gør mere plads til andre filer på drevet. Mens computer harddiske har så meget plads, at det sjældent betyder noget, det gør en væsentlig forskel ved montering store filer på en cd eller USB-drev, eller sende en fil over internettet. Zippe flere filer på en gang producerer en enkelt zip-fil, hvilket gør det nemmere at dele en gruppe af filer uden dem at få adskilt.

Metode

Ny Windows-systemer har understøttelse af zip-filer bygget i. Højreklik på en fil, mappe eller valg af flere filer og mapper og musen over "Send til" og derefter klikke på "komprimeret (zippet) mappe." En ny zip-fil vil blive vist i den samme mappe som de valgte filer. Dobbeltklik på en eksisterende zip-fil viser indholdet. Mens du ser indholdet af en zip-fil, skal du trække nogen af ​​de filer ud af mappen til at udtrække dem, eller klik på "Udpak alle" og vælge et sted at placere hele indholdet.

Compression

Zipping komprimerer filer ved at reducere data til den ønskede at bevare den oprindelige information minimum. For eksempel kunne strengen af ​​bogstaver "aaaaa" skrives som "a ^ 5" sparer to karakterer. På grund af denne metode, vil nogle filtyper komprimere langt mere end andre. JPEG billeder og MP3-lyd, for eksempel, vil komprimere meget lidt, fordi disse filtyper allerede omfatter en kompression format. BMP billeder og WAV filer på den anden side vil komprimere drastisk, reducere de massive rå data til en brøkdel af den oprindelige størrelse.

alternative metoder

Ud over den indbyggede Windows-system, understøtter mange tredjepartsprogrammer zippe filer. Programmer som den kommercielle WinZip og WinRar, og open source-7-zip, har tilsvarende retsvirkninger, mens der tilbyder ekstra muligheder, såsom adgangskodebeskyttelse. Disse programmer understøtter også åbne og skabe andre typer af zip-filer ud over almindelig zip-fil. Disse andre formater forbedrer komprimering størrelse i nogle tilfælde, men på bekostning af kompatibilitet, som Windows kan kun indbygget åbne zip-filer.