Oplysninger om Grafikkort

July 7

Oplysninger om Grafikkort


Videoen skærmkort eller grafikkort, er en komponent på en computer, der sender information til computerskærmen. Hvad var oprindeligt en enkel måde at trække tekst på en monokrom skærm har forvandlet til en blomstrende computer komponent industri, der konkurrerer på almindelige opgradering cykler drevet af stadigt stigende beregningsmetoder kapaciteter, og i sidste ende, Moores lov.

Lighed til bundkort

I moderne form, grafikkort ligner små bundkort. De har en behandlingsenhed og hukommelse, og tage data videresendt fra bundkortet, efter den er blevet behandlet af CPU, og gøre yderligere oplysninger om det. Grafikkort drivere og grafik rammer, ligesom DirectX, fortælle computeren, hvad slags data til at sende til grafikkortet processor og hvilke oplysninger for at få brugen CPU. Grafikkort processorer er enklere end den mere generelle formål processor på et bundkort, og har typisk flere kerner, med meget hurtigere hukommelse.

Hukommelse Og Skærmopløsning

Selv en lave ende computerskærm, på 1280-by-1024 pixels, har 1,3 millioner pixels, som kan variere i lysstyrke med omkring 256 nuancer, og har hundredvis af millioner af farver. Højere end skærme har betydeligt mere; en 2560-by-1600 pixel display har 4 millioner pixel til at styre. Selv HDTV-skala resolutioner er grafisk intensive på 2 millioner pixels, skærme med højere opløsning er under udvikling. Størrelsen af ​​en skærm et grafikkort kan administrere indstilles af hukommelsens størrelse på kortet. Hver gang skærmen bliver opdateret, kortet genererer et billede - med den maksimale billedstørrelse indstillet af hukommelse på kortet - og sender den derefter ned kablet til skærmen; mest grafikkort opdatering på over 60 til 90 gange i sekundet.

Integreret Grafik Versus Dedikeret Grafikkort

Mens en traditionel grafikkort sættes i en slot på bundkortet (meget gamle computere bruges PCI slots, lidt mindre gamle brugte Advanced Graphics Port slots, og aktuelle dem bruger PCI Express-pladser), mange computere har onboard grafikkort indbygget i bundkortet ; dette er særlig udbredt på bærbare computere. Integration grafikkortet på bundkortet tillader en lav pris "grundlæggende grafik" option, der ikke kræver nogen ekstra hardware .. Integreret grafik, i modsætning til et dedikeret grafikkort som normalt har sin egen hukommelse - og normalt hukommelse kører på et langt højere fart.

Indkøb Overvejelser

Når du køber et grafikkort, den første overvejelse er nytte. Hvis du gøre omfattende videoredigering, eller laver en masse foto manipulation, eller laver omfattende 3-D-spil, kan højere ende kort giver ubetydelige performance gevinster. Den primære overvejelse, du skal huske på, når du har regnet ud, hvad computeren skal bruges til, er hukommelse på kortet, af de grunde nævnt ovenfor - kan du ikke brug den højeste ydeevne kort i verden for at køre en regneark, men hvis du planlægger at bruge en større skærm, vil den ekstra hukommelse oversætte til hurtigere skærm re-trækker, når du flytter vinduer rundt.


relaterede artikler