Hvordan du får vist skjulte en partition i XP

May 6

Computerproducenter ofte skaber en skjult gendannelsespartition på Microsoft Windows XP-computere. Den gendannelsespartition bruges til at gemme filer, der er kopieret til hovedsystemet partition under en nyttiggørelsesoperation. Skjulte partitioner er ikke adgang fra Windows XP. Den Diskhåndtering grafisk interface værktøj kan ikke unhide partitioner, men det kan vise vigtige oplysninger om dem. Brug Diskpart kommandolinje værktøj til at unhide og få adgang til skjulte partitioner, ved hjælp af oplysningerne opdaget i Diskhåndtering.

Instruktioner

1 Klik på knappen "Start", højreklik på "Denne computer" og vælg derefter "Administrer" fra listen, der vises.

2 Udvid "Storage", og derefter klikke på "Disk Management" i venstre rude.

3 Vær opmærksom på disken nummer, den skjulte partition ligger på. Dette vises i den grafiske repræsentation i højre rude.

4 Vær opmærksom på placeringen af ​​skjulte partition på disken. Nummereringen starter ved 1 og bevæger sig fra venstre mod højre. For eksempel, hvis den skjulte partition er længst til venstre partition på disken, er nummer 1.

5 Vær opmærksom på filsystemet type den skjulte partition. Det bør enten være "FAT32" eller "NTFS".

6 Klik på "Start" knappen, "Alle programmer", "Tilbehør" og derefter "Kommandoprompt".

7 Skriv "diskpart", og tryk derefter på "Enter".

8 Skriv "vælg disk 0" og tryk derefter på "Enter". Skift "0" til målet disk nummer, hvis den skjulte partition ikke er placeret på disk 0.

9 Skriv "vælg partition 1" og tryk derefter på "Enter". Ændre "1" til målet partition nummer, hvis den skjulte partition er ikke den første på disken.

10 Skriv "detalje partition" og tryk derefter på "Enter". Sørg for, at den valgte partition er faktisk skjult ved at kontrollere, at "Ja" vises efter "Skjult" i listen detaljer. Hvis den ikke gør det, skal du vælge forskellige diske eller partitioner ved hjælp af oplysninger, der tidligere indsamlet indtil den korrekte partition er fundet.

11 Vær opmærksom på det tocifrede hex tal ved siden af ​​"Type" på listen detaljer.

12 Skriv "sæt type = 07," hvis filsystemet type er NTFS, eller "set type = 0B," hvis filsystemet type er FAT32. Tryk på "Enter".

13 Skriv "Tildel", og tryk derefter på "Enter" for at tildele det næste tilgængelige drevbogstav til den vist til partition.

TIPS

  • Nulstil typen til det oprindelige nummer, hvis der opstår problemer. Nogle FAT32 partitioner kan være nødvendigt at være indstillet til at skrive "0C" at være synlige.
  • Udvis ekstrem forsigtighed med denne procedure. Brug Diskpart forkert, kan forårsage permanent tab af data eller gøre systemet unbootable. Sikkerhedskopiere alle dine vigtige data op, før du fortsætter.